Едно нещо трябва да разберем в залата на Народното събрание–

...
Едно нещо трябва да разберем в залата на Народното събрание–
Коментари Харесай

Жечо Станков: Обществото определя дневния ред на парламента, а то търси подкрепа в ценовата криза с тока

Едно нещо би трябвало да разберем в залата на Народното събрание– дневният ред не го дефинира председателският съвет, а българското общество.

Отказвате да включите проекторешение от нашата група за подкрепяне на общини, лечебни заведения, детски градини, манастири и други Но той провокира сериозен медиен отзив на вчерашната Комисия по Енергетика. Доказателство за това беше наличието на омбудсмана на Р България, на Митрополит Антоний, на представители на Сдружението на общините. Всички алармираха за едно и също – тематиката за рецесията с високите цени на енергоносителите е преди всичко в дневния ред на обществото “.

Това съобщи от трибуната на Народно събрание бургаският народен представител Жечо Станков, който взе участие в дебата по дневния ред на днешното съвещание. Той оспори тезата, че точката не участва поради импортирано мнение и отчет на отрасловата комисия.

„ Когато преглеждахме Закона за енергетика, не беше спазен член 73 алинея 1, отчетът за проектозакона бе написан за броени минути. Вчера комисията завърши в 12.00 ч., за какво до момента не е написан и импортиран. Това не е съображение, не може ли паралелно до момента в който водим диспути, да се изготви отчет? “, разяснява още Жечо Станков.

Той бе категорчен, че всеки загубен час, без да се реши казусът на общините, на храмовете, на университетите и читалищата, води до конфигуриране на обществото към всички присъстващи в тази зала. „ Само 10 % от обществото мисли, че някой търси решение на ценовата рецесия в енергетиката. Хората имат потребност от поддръжката ни “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР