Едно на всеки две малки деца не яде препоръчителния за

...
Едно на всеки две малки деца не яде препоръчителния за
Коментари Харесай

Половината от малките деца в САЩ не консумират нито един зеленчук на ден

Едно на всеки две дребни деца не яде целесъобразния за здравето най-малко един зарзават на ден, съобщи Франс прес, базирайки се на изследване на американските здравни управляващи. 

Съотношението при плодовете, въпреки и с малко, е по-добро: едно на всеки три дребни деца (32 процента) не хапва най-малко един плод на ден.

Данните, оповестени от американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите (CDC), се основават на въпросник, изпратен сред юни 2021 година и януари 2022 година на родителите на към 18 300 деца на възраст сред една и пет години. 

Проучването демонстрира също, че 57 % от децата са пили напитка, съдържаща добавени захари, най-малко един път през седмицата, предхождаща изпращането на въпросника, написа Българска телеграфна агенция. Малките деца се нуждаят от характерни хранителни субстанции за своето развиване, които могат да бъдат набавени от плодове и зеленчуци, показват от CDC. От водещата здравна организация на страната напомнят още, че добавените захари са свързани с нараснал риск от затлъстяване, кариеси, диабет и сърдечносъдови болести.

Проучването също по този начин разкрива обилни разлики сред обособените щати.

Процентът на децата, които не употребяват най-малко по един зарзават и един плод дневно, също е по-висок измежду чернокожите, в сравнение с измежду белите, както и измежду децата от по-бедни семейства с малко налична храна.

Като цяло вероятността децата на една година да употребяват по един зарзават и един плод дневно е по-голяма от тази при малко по-големите деца. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР