Едно красиво уникално произведение - Ferrari представи най-новия член на

...
Едно красиво уникално произведение - Ferrari представи най-новия член на
Коментари Харесай

Един чистокръвен уникален родстър - Ferrari SP-8 - видео

Едно красиво неповторимо произведение - Ferrari показа най-новия член на серията уникати - Ferrari SP-8. Това е последният резултат на програмата за специфични планове на марката Maranello и е планиран от дизайнерския център Ferrari Centro Stile под управлението на Флавио Манцони.

Ferrari SF59 е модел с V8 twin turbo, ситуиран в средата на задната част. Машината поема оформлението, шасито и мотора от F8 Spider. Като уникат SP-8 се причислява към редиците на най-ексклузивното портфолио на Ferrari - неповторими модели, които се създават съгласно самостоятелните спецификации на клиента. В резултат на това те въплъщават върха на индивидуализацията на Pransing horse /Подскачащия кон/.

Клиентът за автомобила SP-8 идва от Тайван. Числото 8 има особено значение за него, защото се счита за щастливо число в китайската просвета и обичайно дава обещание благополучие и персонален триумф.

Дизайнерската тематика на модела се върти основно към метода, по който размерите се сливат - небоядисаната предница от въглеродни нишки продължава към задната част, създавайки двуцветен резултат със мощен контрастност във връзка с цвят и материали. Предната част на автомобила е доминирана от впечатляваща радиаторна решетка с цялостна широчина, направена от излят алуминий посредством 3D отпечатана форма.



Скарата също възприема тематиката на райета - само че тук във отвесна форма. В аспект от горната страна дистанцията към фланговете последователно се усилва, с цел да се насочи по-добре въздушният поток към двата предни радиатора. Тези детайли бяха усъвършенствани в тясно съдействие сред дизайнерския център на Ferrari и екипа по аеродинамика, които усъвършенстваха стила в продължение на месеци, употребявайки CFD.

Интериорът на модела включва забележителна смяна в централната подпора, с цел да поеме скоростния лост на F1, който е част от гамата на Ferrari от дебюта на SF90 Stradale. Това изисква трансформация на към този момент емблематичния комутатор за тази съответна приложимост. Интериорът е приключен от седалки с елементи от лазерно гравирана тъмносиня алкантара – съчетана с платове с градиентен резултат и килими от специфични преливащи се цветове Плат кепър.

Ferrari показва SP-8 след премиерата сутринта на 24 октомври до края на Finali Mondiali Ferrari 2023 на пистата Mugello. След това автомобилът ще бъде изложен в музея на Ferrari в Маранело от 16 ноември 2023 година до март 2024 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР