Едно е ясно: Борисов е изпаднал в немилост. Но се

...
Едно е ясно: Борисов е изпаднал в немилост. Но се
Коментари Харесай

Йохана Даймел: Меркел трябва да прекрати подкрепата си за Борисов

" Едно е ясно: Борисов е изпаднал в недружелюбност. Но се багра, че и идната ръководеща върхушка ще се състои от хора на Доган и Пеевски ", споделя немската наблюдателка Йохана Даймел за събитията в България в изявление за " Дойче веле ".

Госпожо Даймел, хиляди хора в България стачкуват сега против ръководството на Бойко Борисов. Нека стартираме обаче с това: какви са позитивните резултати от това ръководство?

Бойко Борисов ръководи с известни спирания от 2009 година насам. Той си завоюва първите политически лаври като кмет на София, след това се освободи от опеката на своя настойник Симеон и основа своето придвижване ГЕРБ - с програмната помощ на немската фондация " Ханс Зайдел ", която е близка до ХСС. Борисов пое поста година след огромната финансова рецесия през 2008 и трябваше да преведе страната през един тежък интервал. Днес България към момента е най-бедната страна в Европейски Съюз, само че пък има вероятността да се причисли към еврозоната. В Брюксел и в европейските столици сигурно правят оценка позитивно редица политически решения на българския министър председател, като спазването на глобите против Русия след Кримската рецесия, сложния за България избор да се спре " Южен поток " и подсигуряването на външната европейска граница след миграционната рецесия през 2015 година. Борисов може да впише измежду заслугите си и идното преустановяване на Механизма за съдействие и инспекция, въведен след приемането на България в Европейски Съюз през 2007 година. Макар в действителност това да е горчиво самопризнание от страна на Европейски Съюз, че тази форма на надзор се е оказала хартиен тигър. За НАТО и за Европейски Съюз е значимо, че България, чиито граници с Турция и с Черно море от позиция на политиката за сигурност са изключително внимателно събитие, а връзките ѝ с Русия са изключително комплицирани, че тази България, макар всичките кавги, си остава политически постоянна. Засега.

А какво мислите за изтеклите записи и фотоси, отнасящи се до премиера Бойко Борисов? Какви заключения си вършиме от тях?

Скандали, свързани с подслушване, не са нещо ново в България. Те от дълго време съпътстват Бойко Борисов и неговите държавни управления. В същото време те отразяват и една политическа просвета, където следенето и подслушването всеобщо се практикуват. Но това не е единствено български феномен - знаем, че същото важи и за прилежаща Северна Македония.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР