Едно е сигурно за Мондиал 2022 - ясно е, че

...
Едно е сигурно за Мондиал 2022 - ясно е, че
Коментари Харесай

Когато футболът се превърне в клише

Едно е несъмнено за Мондиал 2022 - ясно е, че не е факсимиле като всички останали международни шампионати по футбол, които се организират постоянно през лятото. Дали тази чудатост в решението на FIFA ще се окаже най-после сполучлив опит - към момента е рано да се каже, тъй като всекидневието на света сега се върти към Мондиала.

В всекидневие за футбола пък са се трансформирали кометаторските клишета. По принцип какво е мач без коментатор, който да съобщи страстта от протичащото се на терена, а от време на време и да я ускори?

Но постоянно се случва вместо положително допълнение към дуела коментаторите да се трансформират в по-интересна тематика за разискване от протичащото се на терена. А по-лошото е, че последното се случва все по-често. Това е и повода Явор да сътвори страницата Коментаторски клишета във Фейсбук.

Като един елементарен почитател на футбола Явор обича да разисква мачовете и всичко, обвързвано с играта, с другари. Естествено, част от удоволствието са и разменяните в чата смешни фотоси и постове от обществените мрежи.

Явор обаче демонстрира голмайсторски усет и взема решение да направи освен това. Така се ражда - страница, в която разгласява фотоси, смехории и несъмнено - клишета. Като всяко начало, и това не е било елементарно, тъй като хората, които са харесвали и коментирали наличието ѝ, са били относително малко. " Дълго време пишеха най-вече едни и същи хора, множеството от които познавах. "

Но с времето Явор напипва точния темп на играта и усеща какво се харесва на необятната публика. Така през днешния ден страницата има близо 25 000 лайкове. И даже признава, че сега по-голямата част от постовете са му изпратени от почитатели на Коментаторски клишета.

И въпреки хуморът и сатирата да са водещи, наличието на страницата не се изчерпва единствено с клишетата - занимателните видеа и фотоси също са значима част от нея. А с цел да подкрепим тези думи с обстоятелства, че кажем, че най-коментираната обява изобщо не е обвързвана с факсимиле.

" Това не е просто топка, това е една ера " е любимецът досега. Тази обява е събрала най-вече мнения в Коментаторски клишета от почитателите на футбола, които ясно помнят детските си години и болката, която гумените топки причиняваха.

Може да прозвучи необичайно и даже нелогично, само че това, което съгласно Явор отличава неговата страница от останалите на спортна тема във Фейсбук, са точно клишетата.

" Те са нещото, което я прави друга, тъй като предизвикат мнения под постовете, а там постоянно е най-интересно. "

Съвсем разумно питаме Явор кой съгласно него е най-клишираният български коментатор. Той, от своя страна, се пробва да ни финтира, само че въпреки всичко ни дава някаква тенденция. " Всички знаят, че патронът на страницата е нашият любим Илиян Енев. "

Може и да няма две отзиви по въпроса, че от време на време коментаторските клишета може да са занимателни, само че има моменти, в които смехът не е търсеният резултат. Затова и самият Явор не крие, че му се е случвало да стопира звука на даден мач, тъй като е отчаян от това, което чува. Но не счита, че родните футболни коментатори са по-лоши от тези в други страни. " Говорил съм с другари чужденци и там също има клишета и досадни мнения. "

И с цел да не остане някой с усещането, че мачът се играе единствено в половината на клишетата, питаме Явор кои български коментатори могат да създадат и най-скучния мач забавен. До 11 му е мъчно да ги докара, само че не се замисля, когато би трябвало да изтъкне имената на Петър Виденов и неподправения Георги Попвасилев.

Кое коментаторско факсимиле се отличава от останалите?

" Няма две отзиви! " Това просто е клишето на клишетата.

Кои са обичаните клишета на вашите почитатели във Фейсбук?

Много са, само че в последно време " Направи себе си огромен " стана любимец. А то е не просто факсимиле - това е факсимиле, буквално преведено от британски. Превръща се в някаква нова мода измежду коментаторите.

Кой съгласно вас ще завоюва Мондиал 2022?

Не съм добър в прогнозите, само че ми се желае да е тим отвън Европа, тъй като не се е случвало от дълго време.

Ще бъде ужасно, в случай че финалът на Световното разяснява...?

Най-много работа иска ми се отвори, в случай че са Ивайло Ангелов, прочут като Мексикото, или Петър Василев-Петела.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР