Едно е сигурно – Фелисиано Лопес ще иска час по-бързо

...
Едно е сигурно – Фелисиано Лопес ще иска час по-бързо
Коментари Харесай

Нови скандали в Мадрид: Обвинения в действия в полза на Алкарас и без реч за шампионките и


Едно е несъмнено – Фелисиано Лопес ще желае час по-бързо да не помни тазгодишното издание на Mutua Madrid Open, чийто турнирен шеф е. Причината е, че съвсем всеки ден испанецът търпеше големи рецензии за разнообразни проблеми, свързани с шампионата и с неприятната организация. След неделния ден даже се появиха апели той да напусне позицията си.

Да, последният ден на конкуренцията несъмнено не мина по никакъв начин леко за още настоящия тенисист, само че както биха споделили всички – самичък си е отговорен.

Първият скандал пристигна след края на финала при женските двойки. Виктория Азаренка и Беатрис Хадад Мая победиха с 6-1, 6-4 американките Коко Гоф и Джесика Пегула. За беларускинята още по-важното бе, че награждаването ѝ даваше опция да каже здрави по малкия екран на сина си Лео, който трепетно чака този миг.

Уви, такава опция в действителност няма. Четирите тенисистки научават, че церемонията завършва с раздаването на трофеите им и нормалните изявления няма да ги има.

„ Трудно е да обясня на Лео, че мама не може да му каже здрасти по време на церемонията “, написа Азаренка, която поздрави и съперничките си.

На Гоф също ѝ се наложи да употребява Twitter за речта си. „ Нямах опцията да приказвам след финала през днешния ден. Искам да благодаря на почитателите, че подкрепяха нас и женския тенис тази седмица. Благодаря на Джесика Пегула по тази причина, че постоянно поддържа заниманието на корта и извършва нереални удари. Големи поздравления за Вика и Биа. Благодаря и на моя екип и на екипа на Джес, несъмнено! Съущо и на подавачите, чиновниците на шампионата, на всички, които работят крепко зад сцената. Форматът на Twitter не ми разрешава да кажа всичко, което щях да кажа по време на речта, в случай че имаше такава. Но желаех да кажа, че съм признателна. “

Недоумението за неналичието на речи идва от два обстоятелството – до мъжкия край на сингъл имаше още цели два часа, а също така ден по-рано Карен Хачанов и Андрей Рубльов имаха опция дълго да приказват след триумфа си в мъжките двойки.

Това бе и следващата демонстрация на двоен стандарт от уредниците, които получиха обвинявания за неприятното насрочване на дуелите при дамите. Най-дискутираната тематика в последните дни пък бе разликата в размера на тортите за рождените дни на Карлос Алкарас и Арина Сабаленка.

С Алкарас бе обвързван и идващият скандал в неделния ден. Ако се съди по думите на Даниела Хантухова, то двата часа сред двойковия край и срещата на Карлитос с Ян-Ленард Щруф са били употребявани за напояване на корта.

Словачката, която е измежду специалистите на Amazon Prime и разясняваше протичащото се от самия корт, непосредствено насочи обвинявания в ефир по тази причина, че Алкарас получава в допълнение преимущество, защото извънредно изобилното навлажняване прави корта по-бавен и надлежно му оказва помощ да противодейства на мощните сервиси на Щруф.

„ Нещо, което желая да отбележа е, че на два пъти поляха корта откогато приказваме. Смятам, че вършат корта допустимо най-бавен, с цел да е по-лесно за Карлос да играе на ретур. Това просто не се случва, това е първият случай тази седмица, в който виждам да поливат тази част от корта най-малко два пъти. “

Според Хантухова това са нормални практики в поддръжка на локалния тенисист. „ Разбира се. Особено на клей, постоянно сме очаквали такова нещо като играем против испански противник тук или пък в Италия против някой от Италия. “
 Daniela Hantuchova accuses Madrid Open organisers of helping Carlos Alcaraz win title | Tennis | Sport

В самия край забелязахме, че уредниците въпреки всичко са си взели записка по една от рецензиите – оскъдното облекло на манекенките-подавачи, употребявани за топ мачовете при мъжете. В дуела за трофея късите полички бяха сменени с дълго панталони.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР