Едно дете няма да посрещне Коледа, защото бе убито от

...
Едно дете няма да посрещне Коледа, защото бе убито от
Коментари Харесай

Коледни лампички убиха 10-годишно момче

Едно дете няма да посрещне Коледа, тъй като бе убито от токов удар, до момента в който украсявало дома си за празниците.

С наближаването на Рождество и Нова година, стартират паниките към заплахата от играчки, бомбички и гирлянди. За дебнещите произшествия предизвестиха и от  Държавната организация по метрология и механически контрол (ДАМТН), като започнаха нарочни инспекции.

Трагедията със починалото момченце се разиграла в Бразилия, информират локални медии, представени от " Телеграф ".

10-годишният Аугусто Далмаз Бонато умря в ранните часове на тази събота (02/12) в болница Evangelico, което претърпя токов удар от коледна декорация. в квартал Ривабем на Кампо Ларго.

Семейството на детето било безсилно да помогне, откакто бащата го открива да лежи в безсъзнание в една от стаите на дома им.

Родителите неотложно се обадили за помощ, медицински екип откарал момчето, към момента с призвнаци на живот, в болница Evangelico в Куритиба. Аугусто остава приет в болница в интензивното поделение до ранните часове на 2-ри декември, само че за жалост не оцелява.

Трагедията раздрусва хората и обществените медии са изпълнени с молебствия и съпричастност със загубата на фамилията.

Малкият Аугусто бе заровен в неделя.

След този съдбовен случай в Бразилия се поде вълна от предизвестия да се обърне в допълнение внимание на децата, които обичат да оказват помощ на фамилията с слагането на украшения. Включително търсене на насоки за безвредно и вярно инсталиране на светещите играчки и гирлянди.

 У нас инспекторите от ДАМТН ще ревизират за безупречност детски електрически играчки, електрически светлинни гирлянди и пиротехническите произведения, които са най-купувани артикули по Коледа.

Ще се следи за маркировка за сходство, директива за приложимост, название и адрес на производителя и вносителя, за недостатъци, както и за предупредителни текстове, свързани с безвредната приложимост на продуктите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР