Едно дете не може да стои в училище с една

...
Едно дете не може да стои в училище с една
Коментари Харесай

Доц. Елена Георгиева: Вредно е учениците да стоят с една маска цял ден

Едно дете не може да стои в учебно заведение с една маска през целия ден, по този начин вместо да защищава, тя ще стане нездравословна. Това съобщи пулмологът Доц. Елена Георгиева. Лекарката обаче не изрази изрично мнение по какъв начин би трябвало да се организират образователните часове в изискванията на опасността от COVID-19.
Доц. Елена Георгиева показа пред Нова телевизия, че самата тя има внуче на 11 години. Според нея учебните заведения би трябвало да изготвят разновидности за понижаване на продължителността на часовете. Също по този начин занятията по предмети като изобразително изкуство и музика да се организират в по-големи пространства, като се употребява целия запас на учебните заведения. Проветряването има позитивен резултат, сподели още експертът.

Доц. Георгиева сподели също, че родителите не би трябвало да пускат деца с респираторни проблеми на учебно заведение. Тя акцентира, че значим фактор е и наднорменото тегло на децата, което се оказва спомагателна заплаха във връзка с ковид, а също и на други болести.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР