Едни от първите релсови пътища започват да се появяват в

...
Едни от първите релсови пътища започват да се появяват в
Коментари Харесай

Железопътните линии, които промениха света

Едни от първите релсови пътища стартират да се появяват в Европа след тъмните епохи на Средновековието и трансформират света, прочут досега.

В идната ранглиста, показана от канала Top of the tops във Vbox7, разберете за пет железопътни линии, които оказват голямо въздействие върху развиването на инфраструктурата по света и способстват за по-лесното и бързо напредване на хората от една до друга точка.

Ето и кои са те:

Железопътната линия по Панамския провлак

В края на XIX в., е приключена жп линията по Панамския провлак.

80-километровата линия се трансформира освен в голямо облекчение за тези, които желаят да стигнат от източните до западните крайбрежия на Съединени американски щати, само че и в едно прелестно прекарване по време на прекосяването провлака.

Линията е много сполучлива няколко десетилетия до 1914 година, когато е отворен за прилагане изкуствено основаният Панамски канал, идващ съвсем същия маршрут на влаковете, само че по вода.

Влакове минават през жилищен блок (снимки)

Лондонското метро

Развитието на влаковете и жп линиите доближава напълно ново равнище, когато те стартират да действат и подземен. На 10 януари 1863 година в Лондон стартира да работи първото метро в света.То обгръща сектор от над 6 км., и свързва станция Падингтън с бизнес квартала в Лондон.

Китай създава трен, който ще подвига 600 км/ч

Още от откриването си се трансформира в главен метод за напредване на доста хора, като дневно транспортира по над 30 000 пасажери в двете направления с парни локомотиви.

Лондонското метро съумява да потвърди успеваемостта на публичния превоз и разчиства улиците на града, които са почнали да се пренатоварват от дърпани от коне транспортни средства.

Трансконтинентална жп линия

„ Шинкансен “, японският трен стрела, стана на 50 години

Съединените щати стават в действителност съединени, когато на 10 май 1869 година завършва построяването на първата трансконтинентална жп линия в страната.

Дейността по линията продължава 7 години и уголемява Тихоокеанската жп линия на изток от Сакраменто, Калифорния, и на запад от Омаха, Небраска. Новата трансконтинентална линия съкратява пътуването на доста хора с близо 5000 км., и няколко седмици.

Линията способства за бързото развиване на страната.

Кои са линиите, които заемат първите две позиции, вижте във видеото горе.

Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР