Едни от най-редките видове жирафи – белите, са на прага

...
Едни от най-редките видове жирафи – белите, са на прага
Коментари Харесай

Бракониери убиха единствения бял женски жираф в света

Едни от най-редките типове жирафи – белите, са на прага на изгубване, откакто единственият женски бе погубен от бракониери. Останките на майката и дребното ѝ са били открити от рейнджъри в Светилището за диви животни в Кения. Службите на Светилището са били извикани, тъй като напоследък животните не са забелязвани. След обширно изследване на скелетите им, се прецизирало, че са мъртви от най-малко четири месеца.

„ Това е доста печален ден за Кения. Ние сме единствената международна общественост, която пази белите жирафи. “, съобщи Мохамед Ахмедор – управител на резервата.

Това е огромен удар върху напъните за запазване и запазване на редките и неповторими типове. Така в страната остана единствено един мъжки бял жираф. Извършва се следствие кой и по кое време е умъртвил животните.

Кенийският женски бял жираф бе видян първо през 2017-та, дружно с двете си дребни. Семейството живя в рамките на Светилището и се трансформира в обичано на туристите. Жирафите се трансфораха в същински медийни звезди, а спокойният им манталитет и дръзновение от хора разтопи милиони сърца.

Прекрасните африкански създания не са албиноси. Техният бял цвят е в следствие на левкизъм, при което кожните кафези не могат да създават пигмент. Генетичното положение не е рисково и по никакъв метод не вреди на метода им на живот.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР