Едни от най-прочутите български художници организират благотворителна разпродажба в помощ

...
Едни от най-прочутите български художници организират благотворителна разпродажба в помощ
Коментари Харесай

Български художници с благотворителна разпродажба в помощ на Украйна

Едни от най-прочутите български художници провеждат благотворителна ликвидация в помощ на Украйна под надпис " Україна Forever! ". Поводът е една година от началото на войната. Идеята за благотворителната акция е на художниците Иван Хаджийски, Ясен Гюзелев и Стефан Петрунов.

Греди Асса, Станислав Беловски, Алла Георгиева, Дидо Пешев, Христо Комарницки и още над 50 други имена на световноизвестни български създатели от разнообразни поколения и стилове.

 Българите, които помогнаха, не знаят какъв брой направиха за нас: три дами от Украйна описват Българите, които помогнаха, не знаят какъв брой направиха за нас: три дами от Украйна описват

На формалното разкриване ще участват почетният консул на Украйна Димитър Георгиев, посланикът на Украйна Виталий Москаленко, представители на задгранични легации и други публични лица. В деня на отварянето също по този начин ще свирят Павло Христофоров (Украйна) на китара и Доменико Форнари (Италия) на бас китара. От 20 март картините могат да бъдат прегледани и закупени онлайн.

С получените средства от разпродажбата ще бъде закупена материална помощ и предадена на Украйна посредством Манол Пейков и фондацията Ukraine Support and Renovation.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР