Едни от най-обичаните наши певци - близнаците Благовест и Светослав

...
Едни от най-обичаните наши певци - близнаците Благовест и Светослав
Коментари Харесай

Братя Аргирови признаха за първи път в ефира, че страдат от дислексия

Едни от най-обичаните наши артисти - близнаците Благовест и Светослав Аргирови, признаха преди минути в ефира на предаването " Преди обед ", че имат дислексия.

``
реклама

" Искам през днешния ден да поговорим за дислексията. Много е значимо да знаем за тази болест и изключително за децата, които страдат от нея. Не съм сигурен даже, че това е болест и минус, тъй като доста видни хора, примерно Алберт Анщайн и Роналд Рейгън, са имали този проблем. Много е значимо в учебните заведения в България, както е в Норвегия - на децата, които са с потвърдена дислексия, на тях да им се дават специфични учебници, специфични помагала и повече време при изпитите, което е доста значимо. Трябва да ни чуят хората, от които зависи това ", сподели Благовест, при което водещият Сашо Кадиев го попита: " А вие за какво желаете да говорите за това ".

Тук последва изненадващият отговор: " Защото ние двамата с брат ми имаме дислексия. И все пак сме приключили със златни медали музикалното учебно заведение. Тоест, човек, който желае нещо, дори и да има тази болест, тя не му пречи. Искам да кажа, че въпреки това хората, които страдат от дислексия, взимат доста по-важни и по-правилни решения от останалите ", сподели брат му.

Запитани по какъв начин са разбрали в случай, че когато са били възпитаници, не се е знаело доста за сходен проблем, братята дадоха отговор: " Въобще не знаехме. Трябваше ни повече време, с цел да прочетем някои неща. Но това се преодолява с повече труд. За това дислектиците са доста по-изобретателни, доста повече намират метод да се оправят с дадена обстановка и в дадени моменти това даже е позитивно, тъй като те намират пътища, които естествените хора не могат да намерят, с помощта на този собствен минус. Много е значимо да се оказва помощ на децата с този проблем ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР