Едни от най-неприятните моменти за хората, които са без връзка,

...
Едни от най-неприятните моменти за хората, които са без връзка,
Коментари Харесай

Пет неща, които да не казвате на приятелите си без партньор

Едни от най-неприятните моменти за хората, които са без връзка, са тези, в които биват подлагани на разпит за какво нямат сътрудник. Много постоянно хората не преценяват, че могат с въпросите си да обидят другите, даже и да не са имали сходно желание. Колкото и близки да чувствате вашите другари, добре е да избегнете някои изречения в общуването си, с цел да не ги засегнете. Вижте някои от най-досадните и дразнещи изрази, които побъркват хората без сътрудник.

„ Нека те срещна с мой приятел/колега/братовчед “
Това предложение е измежду най-обидните изречения, които може да отправите към вашия другар или прочут. Колкото и да сте доброжелателни, не забравяйте, че всеки човек има достолепие и то бива накърнено, когато се отнесете по този начин снизходително.

„ Сигурно не се опитваш да си намериш приятел/приятелка “
Подобно обвинително умозаключение е в действителност обидно, без значение дали го казвате на най-близкия си другар или на някой прочут. Обвинението, че приятелят ви не поставя задоволително старания, с цел да си откри сътрудник, с право ще засегне възприятията му.

„ Как може да нямаш гадже? Толкова си готин/готина! “
Сериозно ли? Само готините ли са щастливи в любовта? Това учудване във въпроса ви също работи обезкуражаващо и даже обидно на индивида, на който го казвате. Независимо от външния тип или пък характера, от време на време любовните връзки просто не се получават и да съдите по тях за персоналния живот на вашите другари е неверно и с право могат да ви се разсърдят.

„ Не се притеснявай, скоро ще си намериш някого “
Ако вършим ранглиста на най-неуместните мнения във връзка с любовния живот на другите, тази фраза ще е на челно място. Обидно е да се обръщате по този начин към вашите другари, като че ли в случай че нямат сътрудник, животът е завършил или това е голям мотив за терзание. Да, най-вероятно е приятелят ви да не е благополучен от самотното си състояние, само че въпреки всичко това не е мотив за драми. Животът е прелестен и в случай че сте същински другари, избягвайте да вършиме сходни мнения пред другите.

„ Време ти е за женитба и деца, оглеждай се “
Ваша другарка наближава 40 години и внезапно това става причина да ѝ кажете сходно нещо. Такава фраза освен, че няма да ѝ подейства мотивиращо, а в противен случай, ще я озлоби против вас и ще се почувства зле. А вашето желание сигурно не е било да я нараните, нали? Затова изтрийте сходен жанр реплики от репертоара си и бъдете добър другар, който изслушва и демонстрира схващане, а не дава безсмислени рекомендации и безполезни, даже обидни препоръки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР