Едни от най-неприятните и болезнени за човека са ставно-костните заболявания.

...
Едни от най-неприятните и болезнени за човека са ставно-костните заболявания.
Коментари Харесай

Страдате от подагра? Оцет и мед ще ви спасят

Едни от най-неприятните и мъчителни за индивида са ставно-костните болести. Често се дължат на струпване на урея в ставите или на изхабяване на ставната капсула. Такъв вид заболяване е подаграта, написа retro.bg.

Ябълковият оцет, който съдържа ябълчена киселина, е отличен разтворител на пикочната киселина, натрупала се във формата на кристалчета, и оттова спомага за отделянето ѝ от организма. Ябълковият оцет също съдържа аминокиселини, които понижават токсичността в тялото и органите.

За лекуване на подаграта оказва помощ остаряла, само че изпитана българска рецепта. Две супени лъжици ябълков оцет – наложително естествен, без консерванти, оцветители или аромати, се смесва с две супени лъжици чист домакински мед. Сместа се приема всекидневно – по една лъжица всеки ден. Оцетът лекува и под формата на компрес. Навлажнява се забрадка в слаб разтвор на оцет – 0,5 л вода и 2 супени лъжици оцет, изстисква се леко и се увива към възпаленото място с вълнен шал. Престоява се с нея от 2 до 8 часа до цялостно облекчение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР