Eдни от най-известните супермодели в света са снимани с цигара

...
Eдни от най-известните супермодели в света са снимани с цигара
Коментари Харесай

Ново проучване: Това се отнася особено за онези мазнини, които се намират дълбоко в корема 

Eдни от най-известните супермодели в света са снимани с цигара в ръка. А терзанието от напълняване е постоянно срещано опрощение за пушачите да не се откажат от цигарите. Ново изследване обаче демонстрира, че пушенето в действителност усилва мазнините в корема, въпреки и да понижава апетита, оповестява Мейл онлайн.

Това се отнася изключително за тези мазнини, които се намират надълбоко в корема и са свързани с висок риск от сърдечни болести, диабет, инсулт и деменция, откриват учените.

В своето изследване откривателите от Университета в Копенхаген комбинират резултатите от разнообразни генетични проучвания, обхващащи повече от един милион души. Те са ревизирали дали хората, които имат гени, свързани с тютюнопушенето, са склонни да имат друго систематизиране на телесните мазнини спрямо непушачите.

Анализът им демонстрира, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е обвързвано с увеличение на коремните мазнини.

Според учените това е висцерална (вътрешнотелесна) лой, която обгръща коремните органи, а не подкожна лой, която се намира тъкмо под кожата.

Висцералните мазнини са мъчно забележими - човек може да има плосък стомах и все пак да има нездравословни количества от тях, което усилва риска от съществени болести.

Научният началник доктор Герман Караскила, представен от Българска телеграфна агенция, изяснява: " Влиянието на тютюнопушенето върху коремните мазнини наподобява се демонстрира без значение от други фактори като социално-икономически статус, приложимост на алкохол, синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност (СДВХ) или податливост на човек да рискува. От позиция на публичното здраве тези резултати ускоряват смисъла на широкомащабните старания за предварителна защита и понижаване на тютюнопушенето измежду популацията, защото това може да спомогне за понижаване на висцералните мазнини в коремната област и всички хронични болести, свързани с тях “.

Проучването, оповестено в списание Addiction ( " Пристрастяване " ), предизвестява: " Превенцията на тютюнопушенето и отказването от него са от решаващо значение за напъните на публичното опазване на здравето за понижаване на честотата на редица хронични болести, изключително на респираторните и сърдечно-съдовите болести. Въпреки това отказването от тютюнопушене постоянно е обвързвано с увеличение на тежестта, което може да понижи мотивацията за трайно отричане и да подкопае изгодите за здравето. Въпреки че пушачите нормално имат по-ниско телесно тегло, те са склонни да имат повече коремни мазнини от непушачите, което покачва риска от кардиометаболитни болести “.

Изследователите стигат до заключението, че " напъните за предварителна защита и прекъсване на тютюнопушенето могат да имат спомагателна изгода от понижаване на коремните мазнини “.

Данните сочат, че сега в Съединени американски щати има към 28,3 милиона възрастни пушачи на цигари, като броят им понижава през последното десетилетие. Предишни изследвания са открили, че никотинът, дейната съставна част в цигарите, потиска апетита и усилва метаболизма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР