Едни от най-известните хотелиери на прехода се наредиха на първа

...
Едни от най-известните хотелиери на прехода се наредиха на първа
Коментари Харесай

Хотелиерите на прехода се наредиха на първа линия за държавни дотации

Едни от най-известните " хотелиери на прехода " се подредиха на първа линия в описите за подкрепяне по държавната скица 60/40, откри инспекция на Mediapool. Бизнеси, които в предходните години са изкарвали по десетки милиони, в този момент се редят на опашка да получат " трохи " от по няколко десетки хиляди левове от страната за заплати на служащите си. С тази мярка страната се надява да резервира заетостта в рецесията.

Компанията за първокласни парцели " Есте пропъртис " на братята Кирил и Георги Домусчиеви, да вземем за пример, е във втория лист на Национален осигурителен институт за държавни субсидии, разгласен във вторник. Под шапката на въпросното сдружение е комплексът " Есте Хоум енд Спа " в столицата, където гратис живее финансовият министър Владислав Горанов в апартамент на кръстника му.

Въпреки че сдружението е оповестило доходи от 26 млн. лева и облага от към 5 млн. лева за 2017 година (по последния оповестен годишен доклад в комерсиалния регистър), то е кандидатствало и е утвърдено за помощ от 16 935 лева за 21 свои служащи за месец март 2020 година

Засега футболният клуб " Лудогорец " на Домусчиеви още не е утвърден за подкрепяне, макар че управлението разгласи, че е кандидатствало за подкрепяне от 111 000 лева, които щяло да подари.

И с втория лист на Национален осигурителен институт подкрепяне ще получи поредна компания от орбитата компании, свързани с първокласните хотели сред Несебър и Равда на Георги Велчев, брат на някогашния финансов министър Милен Велчев. Това е " Керко България ", притежател на вложителя на луксхотелите " Академика Сий Палас ", която получи 39 700 лева за 100 служащи съгласно първия лист на Национален осигурителен институт. В него фигурираше и друга компания от същата орбита – " Съни Травел ", която пък взе 28 349 лева за 65 служащи. Сега пари от страната ще вземе и " Керко " с автентичен притежател съдружникът на Георги Велчев Веселин Данев. Сумата за месец март е 10 583 лева за 14 служащи. Парите наподобяват оскъдни на фона на оповестените доходи на " Академика " за 2018 година – 26 млн. лева, само че Агенцията по заетостта очевидно е решила, че луксхотелите имат потребност от подкрепяне.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР