Едната група (условно - Старата Европа“) смята, че Украйна трябва

...
Едната група (условно - Старата Европа“) смята, че Украйна трябва
Коментари Харесай

Украйна и сблъсъкът „Старата Европа“ vs. „Новата Европа“ frognews.bg

Едната група (условно - „ Старата Европа “) счита, че Украйна би трябвало да се поддържа дозирано – тъй че да не загуби войната и в това време войната да продължи колкото се може по-дълго, с цел да бъде изтощена оптимално Русия и това да докара до радикални промени в нейното ръководство и провежданата от нея политика.

Втората група (условно - „ Новата Европа “) счита, че помощта за Украйна би трябвало да бъде оптимално – и количествено, и качествено – увеличена, с цел да бъде Русия победена абсолютно в близко бъдеще и това да докара до радикални промени в нейното ръководство и провежданата от нея политика.

Вече 11 месеца първата група евролидери има превъзходство, то бе доста и на практика се трансформира в смисъла, същността и наличието на политиката на Запада по отношение на войната до момента.

Вижда се, че тази политика на Запада (на „ Старата Европа “) дава единствено частични плодове. Тя не отслабва съществено Русия, тъй като ѝ обезпечава време да се възвръща от всяко тежко проваляне, с помощта на колосалните си човешки запаси от пушечно месо и на прекосяването на промишлеността ѝ на военни релси с трисменен режим на работа, както и с помощта на военната помощ на разнообразни властнически режими – Иран, Беларус, Северна Корея, Зимбабве и от сорта.

Подобна западна политика води до големи жертви и премеждия на украинския народ и основава условия за пропукване на украинския хайлайф – надлежно също на две елементи: едните, които не престават да са за воюване до цялостна победа; и другите, които насочат обръщение към Русия – „ Задръжте каквото сте ни лишили в своята „ Северна Корея “ и ни оставате останалото в нашата „ Южна Корея! “.

„ Старата Европа “ страда от проклето, дебилно в упоритостта си чембърлейнство и на процедура налива вода в мелницата на агресора. А от Историята се знае, че чембърлейнството на доктрина е „ омиротворяване “, а на процедура е най-краткият път към Общоевропейската война.

Напоследък част от европейските водачи („ Новата Европа “) и ненапълно (но единствено донякъде) президентът Байдън, стартират да материализират в рационална и аргументирана политика убежденията си и разбирането по какъв начин би трябвало да се подкрепя Украйна. Те към момента са в малцинство, само че гласът им звучи все по-силно.

„ Новата Европа “ като предписание е изпитала на гърба си освен какво значи великоруската имперска, шовинистична и експанзионистична циклофрения, само че също по този начин е изпитала на гърба си и последствията от неизлечимото чембърлейнство.

Няма подозрение, че колкото по-рано Русия бъде победена, толкоз по-вероятно е въобще Русия да бъде победена в тази война и войната да не се хронифицира и банализира, да не бъде застигната от други рецесии (например Шеста вълна на коронавирус, само че всичко друго е допустимо като евентуална изключителна ситуация) и изместена във вниманието и целите на западните общества.

яма подозрение, че колкото по-дълго продължи рашистката война против Украйна, толкоз е по-добре за Русия. Дългата война е предоставяне на опция на Путин да запази лицето си и да изясни, че войната му против храбрия украински народ е постигнала задачите си.

Няма подозрение, че чембърлейнството на „ Стара Европа “ е късогледа, страхлива, лицемерна и нездравословна за Украйна, Европа, Запада и света политика. То дори не е и политика, а бягство от отговорност и самозалъгване – от боязън и от ненаучени уроци на Историята.

Няма подозрение, че в случай че Западът не одобри като наложителен и само вероятен императив, политиката, за която ратува „ Новата Европа “ – на оптимално усилване – и количествено, и качествено – на помощта на Украйна, с цел да може Украйна да победи още през 2023 г и най-късно до пролетта на 2024 година, то на подсъдимата пейка на позора дружно с бандата на Путин, ще бъдат и водачите на „ Старата Европа “ – този групов Чембърлейн, който за прощален път не се е оказал на равнището на провокациите и е станал съ-виновник за страданията и бедите, неизбежно стоварили се върху европейския континент – премеждия и беди с дълготрайни, мъчно възстановими, оглушителни и съкрушителни последствия.

 

Николай Слатински

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР