Една възрастна жена имала две големи делви, които носела на

...
Една възрастна жена имала две големи делви, които носела на
Коментари Харесай

Именно нашите недостатъци и пукнатини ни правят уникални

Една стара жена имала две огромни делви, които носела на кобилица на врата си. Едната делва имала цепнатина, а другата била изцяло здрава. В края на дългия път от извора до къщата спуканата делва дошла на половина цялостна.

Цели две години дамата по този начин доставяла вода до у дома – по една делва и половина.

Разбира се, хубавичко делва била горда със своята целокупност. Бедната спукана делва била засрамена от своята малоценност и се чувствала обезверена, че правела единствено на половина от това, което се очаквало от нея.

След тези две години работа спуканата делва споделила на дамата:

- Срамувам се от себе си, тъй като през пукнатината ми изтича вода по целия път назад до твоя дом.

Възрастната жена се усмихнала:

- Забелязала ли си, че има цветя от твоята страна на пътеката, само че не и от другата страна на кобилицата, където е другата делва?

Това е тъй като, знаейки за тази цепнатина, аз засадих цветни семена от твоята страна на пътеката и всеки ден, когато се връщаме от извора – ти ги поливаш. За тези две години аз берях тези красиви цветя и украсявах масата у дома. Без да си това, което си, до в този момент нямаше да имам тази декорация у дома.

Всеки от нас има своите дефекти и пукнатини. Но точно те вършат живота ни дружно забавен и пълностоен. Затова е значимо да приемаш всеки човек подобен какъвто е, и да търсиш положителното в него.

Този текст ви хареса? Последвайте ни във Фейсбук.:)

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР