Една управляваща овца блее напоследък, че щом народът искал субсидия

...
Една управляваща овца блее напоследък, че щом народът искал субсидия
Коментари Харесай

Големите пари за партиите не са от субсидията - от другаде са

Една ръководеща овца блее в последно време, че щом народът желал дотация от един лев – би трябвало да му се угоди. Хубаво, но народът желае и да няма овце високо в политиката, но е цялостно с такива. Овцата не загатва също, че става дума за референдума на Слави Трифонов и екипът му. Тогава не блееше, тъй като Слави беше неприятна дума, референдумът – също.
Днес овцата е в акция, както всякога, когато овчарят я тупне с гегата. Беее, ние мислим, беее, за народа, беее... Умна овца: приказва, лъже, краде, а става и за … сещате се, в случай че овчарят си е навехнал дясната ръка…

Овцата може би не знае, че сценките със дотацията може би костват десетина милиона, да речем. Един дал, различен взел – с цел да се сглоби сюжета. И той се сглоби…

Няма по-нелеп спор от този за държавната дотация за партиите. От ГЕРБ оферират един лев. Пеевски надцаква с нула (две нули биха му отивали повече…), левицата се цели в нещо по средата, патриотите се ослушват. Дежурните говорещи, когато не играят голф, разтягат дъвки за популизма, зависимостите от олигарси, американска система, немски опит и прочие. Защото е значимо да се отвлече вниманието - което и става.

През това време се „ пече “ новият основен прокурор. Всъщност това е значимият въпрос, тъй като би трябвало да се довърши реализацията на проекта за „ тирания на прокуратурата “.

Когато Пеевски бе препоръчан за началник на ДАНС, митинги провалиха концепцията. А тя беше да се вкарат в ареста Бойко Борисов и Цветан Цветанов, пък после… Неслучайно Пеевски се заканваше на Цветанов от парламентарната естрада, а Борисов призна, че е „ поръчан “. Като не се случиха тези неща, се мина към проект Б - преодоляване на службите и прокуратурата от вътрешната страна. ГДБОП бе разрушена, а множеството структури в Министерство на вътрешните работи и ДАНС минаха под контрола на Движение за права и свободи и Пеевски. КТБ бе фалирана и стартира „ Голямата плюскане “ на активите й.

Обществото, каквото в действителност има единствено на книга, изтощено мълчеше. Брюксел се довери на „ цуни-гуни, две ракии, подобаващ подарък и всичко е наред “, което също е част от века на „ Голямото плюскане “.

А българите - немили-недраги, както постоянно.

ГЕРБ печелят избори след избори - факт. Съмненията, че има пазаруване и манипулиране, са недоказани, няма и нищо черно на бяло. Трябва да го потвърди прокуратурата, а тя няма да го направи, защото… знаете за какво. Ако си търсите белята – подайте сигнал. По-лесно е да оцелееш в Сахара без вода и в Сибир без кожух.

Стигаме и до въпроса: Трябват ли им на партиите пари?

Отговорът е „ да “. Много пари и знаят от кое място и по какъв начин да ги набират. Говорим за акулите не за партиите-хамсии

Източниците:

От публичните поръчки. Те са в ръцете на властниците. Печелят тези, които връщат най-вече.Средният бизнес е в ролята на подизпълнител. Той връща на огромните, те по-нагоре. В тази скица значима роля играят кметове, общински препоръки, регионални управи, полиция, служби, прокуратура, съд, Национална агенция за приходите и така нататък Дребният бизнес „ маже филиите “ на по-ниските равнища: служители на реда, инспектори, данъчни, всевъзможни проверяващи, служители от администрацията и прочие Държавните структури и институции се зареждат с партийни фрагменти. Тези фрагменти връщат жеста по подобаващ метод.Митниците. От години там длъжностите се заемат по партийни квоти. Вноските – също.Криминалния контингент си заплаща за политически „ чадър “. Цветът е без значение.
Нелегалният трафик: дрога, цигари, проститутки, деца/бебета, просяци, незаконно карго (китайско, турско, дубайско и пр.) и други
Сивата стопанска система - една от „ най-развитите “ в Европа, - също дава своя дял за разцвета на политическата класа.Длъжностите, за които се заплащат луди пари. Министерски постове, депутати, организации, кметове, общински съветници...

Тези източници са на първо четене, по този начин да се каже. Детайлите са доста и скъпи. „ Евтините “ жилища, тераси и част от къщите за посетители също са част от сметката.

Всички „ разноски “ се калкулират в цените на множеството артикули, градежи, пътища и услуги, по тази причина в Германия, Франция, Англия и други богати страни доста неща са по-евтини в сравнение с у нас.

Това е имал поради Доган, когато ни изясни по какъв начин стоят нещата с разпредлението на порциите. Не загатна обаче, че към този момент трийсетина години към този момент върти ултра сполучлив бизнес с етническата карта.

Джон Едгар Хувър бе споделил, че мафията „ не просто завладява територии, а ги окупира “. В окупация сме.

Статуквото няма да допусне моделът да се промени. Това би трябвало да е ясно. Не и непринудено. Всички приказки за държавната дотация, разногласия за проценти и какво щяло да стане ако… и така нататък са пунта Мара. Ще продължи да процъфтява бизнесът, който подкрепя партийните централи. Големите, несъмнено, а доста от дребните ще загинат. Каквато е една от задачите. Или ще се „ родят “ частни партии.

Затова овцата блее, въодушевена от тоягата на чобанина. Отвръща й грухтене – политическо и медийно. Фермата е възбудена.

Милионите, които ще се спестят, са капка в бюджета и Брутният вътрешен продукт. Споровете в действителност прикриват прегрупиране на ползи, политически територии, бизнеси. В задкулисието се води война: кой ще гепи повече, чий ще е новият основен прокурор, кой ще натопи другарчето по закона РИКО в Съединени американски щати, за „ кабинета на единодушието “ – все екзистенциални неща, олицетворяващи векът на Голямото плюскане. Къде сте вие в този сюжет? В кошарата, в кочината, в киреча – сами избирате. Свободни хора сте, в свободна страна, нали?

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР