Една цяла епоха явно върви към своя край. За първи

...
Една цяла епоха явно върви към своя край. За първи
Коментари Харесай

Залезът на една епоха: Кралицата се оттегля

Една цяла ера очевидно върви към своя край. За първи път от 60 години не кралица Елизабет Втора, а синът й - престолонаследникът принц Чарлз, откри парламентарната сесия и прочете обичайна тирада от нейно име. Херцогът на Кеймбридж принц Уилям стоеше от дясната му страна, а отляво бе брачната половинка му Камила.



Решението монархът да пропусне този значим ангажимент е било взето по рекомендация на лекари и подхранва още повече спекулациите по отношение на здравословното положение на Елизабет Втора. Напоследък тя от ден на ден страни от публичния живот и пропуща значими задължения.


96-годишната кралица, която в последните месеци има проблеми с подвижността си, все по-рядко се появява на обществени събития. Очаква се след месец с грандиозни тържества да бъде маркирана 70-годишнината от ръководството на Елизабет, само че мнозина на Острова към този момент се питат дали тя ще може въобще да участва.

Само два пъти откогато е монарх, кралицата е пропущала откриването на английския парламент - през 1959 година и през 1963 година, когато е била бременна с Чарлз и Андрю.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР