Една трета от украинската армия е унищожена и страната ще

...
Една трета от украинската армия е унищожена и страната ще
Коментари Харесай

Не знам дали ще ви видя отново. Украйна ще падне до дни, каза Петков в Брюксел

Една трета от украинската войска е унищожена и страната ще “падне до дни ”, сподели министър председателят на България Кирил Петков. Той е в Брюксел на среща на европейските водач във връзка военната инвазия на Русия в Украйна.

В четвъртък от бункер в Киев се е присъединил украинският президент Володимир Зеленски, който е споделил, че може да бъде погубен.

"Не знам дали ще ви видя още веднъж ", е споделил Зеленски по думите на Петков. Българският министър председател добави, че за всички водачи в стаята е било стряскащо това, че този човек, с който беседват и който моли за поддръжка, "може би след 48 часа няма да е жив ".

Петков добави, че които ще се отразят и на хората, взели решение за нашествието в Украйна. Никой не е очаквал толкоз масирана офанзива с толкоз жертви, сподели Петков. По думите му Европейски Съюз е считал, че е допустимо единствено навлизането на съветски танкове в източната част на Украйна.
“Въпрос на дни Украйна да падне ”
Премиерът предвижда, че е въпрос на дни Украйна да падне. По думите му обаче Европейският съюз няма да допусне “агресията на Русия да остане ненаказана ”. Това ще се случи по метод, който да “удари мощно тези в Москва, които са взели решението за войната ”.

Петков добави, че няма да има боен спор НАТО-Русия, тъй като към този момент Путин е заплашил с нуклеарни удари при интервенция. Ето за какво Западът ще търси Кремъл да бъде уязвен посредством удари по стопанската система.

Към момента не е взето решение Русия да бъде изключена от системата SWIFT, само че е допустимо това да се случи, стана ясно още от думите на министър-председателя. Петков разяснява още, че съгласно него самият Владимир Путин би трябвало да понесе наказания.
Как ще бъде наранена България?
Министър-председателят сподели още, че позицията на България е била твърда и страната е подкрепила “достатъчно смели наказания ”. В дебата е имало страни, които са поискали ограничения, свързани с износа на нефт, “което ние като страна не можем да си позволим ”.

“Трябва да разделяме съветската страна от съветските компании ”, счита българският министър председател. Той добави, че в тази ситуация с “Лукойл ” България се надява компанията да продължи да работи с този интензитет и има увещание за това.
Това не са бежанците, с които сме привикнали ”
Премиерът сподели, че в Министерството на външните работи действа щаб, който се координира и с посланици, с цел да бъде осъществена ефикасна евакуационна интервенция на българите в Украйна.

Петков добави, че е “невероятно това което се случва в този момент в Европа ” и още веднъж уточни, че България е подготвена да одобри и украински жители.

"Това не са бежанците, с които сме привикнали ”, обърна внимание той. И цитира австрийския канцлер, който е споделил пред сътрудниците си “това са наши родственици, семейство ”.

“Това са европейци, интелигентни, образовани хора. Ние, както и всички други сме подготвени да ги посрещнем. Това не е нормалната бежанска вълна от хора с неразбираемо минало. Никоя от европейските страни не се тормози от тях ", сподели Петков.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР