Една трета от софийските ресторанти са пред фалит, в Пловдив

...
Една трета от софийските ресторанти са пред фалит, в Пловдив
Коментари Харесай

Една трета от софийските ресторанти пред фалит

Една трета от софийските заведения за хранене са пред банкрут, в Пловдив пък над 50 хотела са "на тезгяха " за пласиране. Това съобщи почетният ръководител на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин в ефира на Нова нюз.

По думите му страхът на жителите от Коронавирус пандемията оказва съществено въздействие на бизнеса. Според него проблемите в бранша се задълбочават в допълнение поради повишаването на газа и електричеството. той дефинира спа центровете, където доста от услугите са самостоятелни, и другите къщи за посетители като единствените обекти, които се оправят добре в условия на рецесия.

"Ако се отървем с 20-30 % спад на зимния туризъм ще е добре, а в случай че заглъхне и пандемията може да се измъкнем тази година ", разяснява той, като добави че хотелиерите в Банско са си отдънали след смяната в заповедта на здравното министерство, съгласно която се ограничаваше влизането на чужденци от страни в алената зона.

Председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите "Тракия " новите правила за влизане в страната са "един огромен кол в колелото на зимния туризъм в България ". Към тях се прибавя и възбраната на РЗИ-Смолян за активността на нощните зоведения в курортите, съобщи БНР.

"Разочаровани сме, имахме упования за добър зимен туристически сезон. Всичко това го обрича на неуспех. Все още няма отлив от отказани резервации, само че новата заповед несъмнено ще се отрази отрицателно, защото ще натовари финансово решилите да почиват у нас ", категорчен бе той.

Според ръководителя на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора Вени Петрова пък на притежателите на заведения и места за настаняване в града им е по-изгодно да не работят - 15 % от заведенията и 4 хотела ще затворят краткотрайно порти от идващия месец.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР