Една трета от децата в българските семейства израстват в обстановка

...
Една трета от децата в българските семейства израстват в обстановка
Коментари Харесай

Експерт: Една трета от българските деца израстват в среда на насилие

" Една трета от децата в българските фамилии израстват в конюнктура на принуждение. В една трета от българските фамилии, родителите се оправят между тях или с децата си, когато са в положение на фрустрация, т.е., когато има напрежение, нерешени спорове, нерешени проблеми с експанзия. Вместо да потърсят друго решение, те се обръщат към себе си един към различен с експанзия и децата от най-ранна детска възраст виждат, че това е единственият метод за справяне. " Това изясни психологът Иван Игов за организация " Фокус " по отношение на Международния ден за отбрана на децата, жертви на експанзия.
По този метод децата стартират да демонстрират сходно нападателно държание в детската градина, в учебно заведение и като възрастни жители.
" Наскоро имаше семинар с учители от детски градини и тяхното чувство е, че случаите на експанзия на нападателните деца, деца които демонстрират някакъв тип такова държание към останалите деца, стават от ден на ден. Всеки показа, че има най-малко 3-4 такива в група, до момента в който преди години е било едвам по едно. Това не е добра наклонност. Не е добра наклонност и фактът, че ние не умеем, не знаем и като че ли не желаеме да научим други способи за справяне с проблемите, с изключение на посредством експанзия. Върхът на айсберга са тези убийства ", добави още психологът.
Експертът бе безапелационен, че законите против насилието в България не са положителни и системата не работи, за което е належащо да се направи нещо. Той изясни, че най-хубавото място за едно дете е неговото семейство и е належащо да се търси метод за разрешаването на проблемите вътре в семейство, а не отвън него.
Във връзка с следващото ликвидиране, осъществено от ревнивост Иван Игов съобщи, че " патологичната ревнивост е болестно положение, което може да докара до ликвидиране не от обич, а тъй като е отнета собствеността, която хората възприемат, че имат върху някого. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР