Една страна трябва да се грижи за своите храмове като

...
Една страна трябва да се грижи за своите храмове като
Коментари Харесай

Хасан Азис: Речта на Доган постави на мястото му всеки един участник в политиката

Една страна би трябвало да се грижи за своите храмове като знак на мъдрост. Сигурен съм, че в случай че и в нашата страна сходни жестове и политики се водят от страна на страната, това ще бъде разчетено като една добра политика. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ кметът на Кърджали зам.-председател на Националното съдружие на общините Хасан Азис във връзка финансираното от Турция реставрирането на желязната черква "Свети Стефан " в Истанбул.

Той дефинира речта на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган пред актива на Движението преди Коледа като многопластова. В този разбор има разнообразни послания към разнообразни публични прослойки и политически партии. В взаимозависимост от това кой на каква позиция се намира, всеки може да откри своя прочит – властимащите откриха своята поддръжка за себе си, опозицията откри своята роля като съпротива, съобщи Азис.

Този отчет сложи на мястото му всеки един участник и в политиката, и в обществото. Беше казано, че езикът на омразата няма място в обществото и че правилото в политиката у нас не би трябвало да е "стани, с цел да седна ". Не непременно би трябвало ние да желаяме избор на съмнение, само че с цел да бъдем нареждаме като съпротива, в случай че не желаяме избор на съмнение, кой ще одобри, че сме съпротива, разяснява още Азис.

По думите му общините би трябвало да покажат ангажираност към европредседателството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР