Една стара легенда гласи, че един от първите родоначалници на

...
Една стара легенда гласи, че един от първите родоначалници на
Коментари Харесай

Нещастна любов, смърт, злополуки...Черна вещица проклела фамилията Грималди преди векове? (Невероятни разкрития)

Една остаряла легенда гласи, че един от първите родоначалници на семейството Грималди обезчестил млада жена, като я отвлякъл от вкъщи й и я направил принудително своя заложница. Младото момиче обаче се оказало опитна магьосница, която, преди да се самоубие изрекла ужасно проклинание " Нека любовта ви убие. Нито един Грималди няма да откри благополучие в любовта ".

Вече 700 години кралската фамилия ръководи Монако, а по всичко наподобява, че проклятието в действителност съществува. Няма член на фамилията, който да не е обиден от него, даже и най-младите членове на семейството. Но да се върнем обратно във времето...

Първият Грималди, граф Франческо съумява да измами бранителите на княжеството и се показва за духовник, след което ги убива. Именно той отвлича девицата, която по-късно проклина рода му. Минават епохи, а историята мълчи какви са браковете в кралския двор, само че поради смутните времена, огромни любовни истории измежду тях няма. Има обаче един скандал, който раздрусва цяла Европа. Лейди Виктория Хамилтън, която е омъжена за принц Алберт I през 1870 година, напуща двореца му единствено след година фамилен живот. Студеното отношение от брачна половинка й, както и фактът, че бракът им е подписан поради напън от страна на Наполеон, кара младата принцеса да избяга от двореца и да се върне при родителите си. Принц Алберт даже не отива да види сина си — Луи, който се ражда скоро по-късно. Пет години съпрузите даже не се виждат, след което лейди Хамилтън желае отменяне на брака си и се омъжва за италиански граф, от който има четири деца.

Принц Луи пък има любовна спекулация с кабаретна певица, която му ражда щерка — Шарлот. Първоначално законът не разрешава на кралската персона да признае щерка си за своя наследница, само че през 1919-а година той го прави. Скандалът е голям и раздрусва цяла Европа. Принцеса Шарлот обаче взема решение, че не е рационално да се бори за трона и от принцеса на Монако и херцогиня на Валентиноа, тя се отхвърля от правата си, в интерес на своя наследник Рение, роден от брака й с граф Пиер дьо Полиняк. Истината е, че двойката се развежда след извънредно трагичен брак, траял 10 години. Прецедент за кралските семейства в Европа, само че двамата просто не можели да се търпят най-после.

По-късно принц Рение се влюбва до уши в актрисата Грейс Кели и я прави своя брачна половинка. Щастието им като че ли развалило проклятието над семейството Грималди, само че уви. През 80-те години Грейс катастрофира, а с нея в колата е принцеса Стефани. Принцесата умира на място, а Рение в никакъв случай не се дами още веднъж. И трите му деца имат проблеми с браковете. Стефани се дами два пъти, като и двата пъти историите завършват с бракоразвод, а най-после ражда щерка от дворцов охранител, само че даже отхвърля да признае кой е татко й. Каролин има прелестен брак със Стефано Казираги, който обаче умира при съревнование с лодка, оставяйки я сама с двете им деца. По-късно Каролин се омъжва за принц Ернст — Аугуст Хановерски, само че след раждането на щерка им Александра, двамата се разделят. Към днешна дата те не живеят дружно, само че не са и разведени.

Принц Алберт се реши на брак чак когато навърши 50 години, в името на това да обезпечи легален правоприемник на трона. И избра южноафриканката Шарлийн Уидсток. Сълзите на принцесата в сватбения й ден, слуховете за бягство и отсъствията й от Монако през последната година, единствено затвърдиха убеждението, че тя и Алберт са сключили брак принудително, а не по обич. И той й е платил 10 милиона $, с цел да остане омъжена за него, като получава по 1 милион годишно.

Засега наподобява, че най-малко най-младите наследници на семейството Грималди не са наранени от проклятието. Въпреки че Шарлот Казираги претърпя един бракоразвод и се омъжи още веднъж, а принцовете Андреа и Пиер Казираги имат щастливи бракове. Дали обаче това е истина, или клетвата върху рода ще застигне и тях, единствено времето ще покаже....

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР