Една семейна традиция, свързана с Коледа, завладя целия свят. В

...
Една семейна традиция, свързана с Коледа, завладя целия свят. В
Коментари Харесай

13 дни до Коледа: Елф у дома – манията, която завладя децата

Една фамилна традиция , обвързвана с Коледа, завладя целия свят. В нея вземат участие дребни и огромни, а празничният коледен дух витае в домовете.

Идеята е на американката Карол Еберсолд и щерка й Чанда Бел, които издават илюстрованата книга за деца " The Elf on the Shelf: A Christmas Tradition ". В празничните дни те канят в дома си един специфичен посетител - коледния горски дух . Неговата задача е да следи държанието на децата. През деня той застава на разнообразни места в дома и следи, а нощем отлита до Северния полюс, с цел да рапортува.
                 

А заран децата бързат да схванат какво е правил през нощта техният любим. А той прави разнообразни неща- от време на време пакости, от време на време пече коледни бисквитки или се крие на скрито място.
 дете Istock
Елфът напуща дома на фамилията на Коледа. А до тогава коледната магия обгръща всички, а заниманията не стопират.
                 

Както за всяка игра и тук има правила.

Гостът не приказва и не се движи, до момента в който всички са будни. Децата не трябва да го допират, тъй като той ще загуби своята магия.
                 

Ако дребните палавници въпреки всичко не могат да се стърпят и го пипнат, би трябвало единствено малко канела до него и магическите му сили ще се върнат, споделят осведомените с играта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР