Една седмица след започването на сегашния ракетен обстрел от Ивицата

...
Една седмица след започването на сегашния ракетен обстрел от Ивицата
Коментари Харесай

Израел: През изминалата седмица от Ивицата Газа са изстреляни около 3150 ракети

Една седмица след започването на настоящия ракетен обстрел от Ивицата Газа по Израел са изстреляни към 3150 ракети, съобщи израелската войска, представена от ДПА.

Около 460 от ракетите не са минали границата и са паднали на територията на Ивицата Газа, сподели армията.

Системата за противоракетна защита " Железен купол " е прехванала към 90 % от ракетите.
За съпоставяне, през цялата война в Ивицата Газа от 2014 година, която продължи 51 дни, са били изстреляни общо 4481 ракети, отбелязва ДПА.

След изострянето на спора с палестинците през последната седмица в някои дни в Израел сирените за въздушна паника са прозвучавали приблизително по 1000 пъти дневно, съобщи говорителката на израелската войска Анна Уколова за радио " Ехото на Москва ", съобщи ТАСС.

" Системата за обявяване в Израел е на високо софтуерно равнище, като задачата е сигналът за паника да прозвучи оптимално покрай мястото, където е допустимо ракетата да падне или да се взриви ", сподели тя.
Около 42 000 палестинци в Ивицата Газа са напуснали домовете си поради въздушните удари на Израел и са потърсили леговище в 50 учебни заведения, ръководени от Агенцията за подкрепяне на палестинските бежанци на Организация на обединените нации, заяви представител на организацията, представен от ДПА.

Над 2500 души са останали без дом, откакто жилищата им са били разрушени.
Израел декларира, че нанася удари единствено по военни позиции, само че някои от тях са ситуирани посред гъсто обитаеми жилищни региони.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР