Една реплика на руския президент по адрес на Украйна циркулира

...
Една реплика на руския президент по адрес на Украйна циркулира
Коментари Харесай

Путин нарече Украйна „красавица, която трябва да търпи“

Една имитация на съветския президент по адрес на Украйна циркулира към този момент денонощие из международните медии. " Нравится, не нравится, терпи, моя хубавица " съобщи Владимир Путин на общата конференция в Москва с френския президент Еманюел Макрон. В превод фразата звучи по този начин: " Харесва ти или не, търпи, моя красавице " , имайки поради, че Киев би трябвало да съблюдава Минските съглашения.

Не закъсня и реакцията на Украйна. Президентът Володимир Зеленски се съгласи с думите на Путин, че Украйна е " хубавица ", само че не и с определението " моя " . " Това към този момент е прекомерно ", съобщи той.

Зеленски съобщи, че страната му е търпелива, тъй като " търпението е мъдрост ". " Украйна е доста търпелива, тъй като това (търпението) е мъдрост, това е значимо и за Европа, и за руснаците ", сподели той, представен от ТАСС. " Нашето самообладание въздейства на провокациите, на които не отговаряме, тъй като търпението е мъдрост ", добави Зеленски, разяснявайки по молба на медиите думите на президента на Русия Владимир Путин.

На конференцията в понеделник Путин обърна внимание на думите на украинския президент, че не му харесва нито един пункт от Минските съглашения. Путин съобщи, че " Минск 2 " би трябвало да се извършва, за какво това съглашение няма опция и тогава цитира фразата, провокирала дискусия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съгласно него президентът е заимствал фразата за " хубавицата " от съветския фолклор .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР