Една психоложка се разхождала из зала, пълна със студенти, в

...
Една психоложка се разхождала из зала, пълна със студенти, в
Коментари Харесай

Как ни влияят проблемите: Една поучителна история

Една психоложка се разхождала из зала, цялостна със студенти, в час по ръководство на напрежението - предмет, който преподавала. В един миг спряла на място и вдигнала високо в ръка чаша, цялостна с вода. Всички младежи зачакали тя да ги попита на половина цялостна ли е чашата, или на половина празна. Вместо това дамата се усмихнала и споделила: " Колко тежка е тази чаша с вода? ".

Отговорите варирали - от 100 до 200 грама.

Тя дала отговор: " Абсолютната тежест на чашата в действителност няма значение. Тя зависи от това какъв брой дълго държим чашата в ръка. Ако държа чашата в продължение на минута, това няма да е проблем. Ако я задържа вдигната за час, ще ме заболи рамото. Ако я държа по този начин цялостен един ден, ръката ми ще се сковава. Във всеки от тези случаи тежестта на чашата е идентична, само че колкото по-дълго държа тази тежест, толкоз по-тежка за мен ще става чашата ", споделила тя.

" Причините за стрес и паники в живота са като чашата с вода. Замислим ли се за малко за тях, нищо не се случва. Помислим ли за по-дълго, те стартират да болят. Ако мислим единствено за тях през целия ден, ни сковават - вършат ни неспособни да се занимаваме с друго. Винаги помнете да оставяте чашата на масата, да я поставяте встрани ". посъветвала психоложката.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР