Една простичка истина, която всички знаем, но сякаш не си

...
Една простичка истина, която всички знаем, но сякаш не си
Коментари Харесай

Не е важно колко пари имаш в портфейла, а кои хора са край теб на Коледа

Една простичка истина, която всички знаем, само че като че ли не си припомняме задоволително постоянно - “Не е значимо какъв брой пари имаш в портфейла, а кои хора са край теб на Коледа ”.

Същото важи и за следната истина - “Не е значимо какъв подарък те чака под елхата, а какъв брой здраве имаш в сметката си. ” Но не в онази, банковата сметка, а в персоналната сметка на нашия живот, чийто баланс никой не знае, само че всеки се надява да бъде цялостна и да ни служи дълго време.

Ето за какво тази Коледа поспрете за малко, успокойте лудия темп на всекидневието, забравете за опашките в магазините, забравете за незавършената работа, забравете за всички тези неща, които все слагате преди всичко. Припомнете си какво отлагате. Защото сме способни все да отлагаме фантазии, стремежи, даже хора, които са ни скъпи, с цел да гоним визията, която обществото ни постанова за триумф.

 коледа семейство iStock

А триумфът в действителност е нещо толкоз простичко - едни дребни ръчички, които се протягат към теб, когато се прибереш от работа, детският смях в коледната заран, опцията да помилваш ръката на майка си и да видиш насладата в очите на татко си, когато цялото семейство е събрано към трапезата. 

Успехът е да бъдеш вкъщи за Коледа, а около теб да бъдат всички хора, които обичаш. Успех е сърцето ти да прелива от благополучие, а домът ти да ухае на бабините вкусотии. Успех е да има на кого да обелиш мандарина, да има на кого да пуснеш за първи път “Сам у дома ”, да има на кого да опаковаш подарък.

 коледа семейство iStock

Тази Коледа улавяйте всеки момент, бъдете признателни, бъдете смирени, дано в домовете ви да бъде топло, ярко и изпълнено с фантазии! Печете курабийки, гледайте коледни филми, слушайте в унес потропването на чаши и чинии на празничната софра. Защото точно в това е смисълът на празниците - да има с кого да ги споделим. Бъдете с околните си, прегърнете ги, обадете се на тези, които са надалеч. 

Понякога всичко, от което човек се нуждае, е едно простичко “Честита Коледа, обичам те и мисля за теб. ”

Прочетете още:
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР