Една продължила близо три десетилетия сага в Бургас е на

...
Една продължила близо три десетилетия сага в Бургас е на
Коментари Харесай

Чудо! Община Бургас взе „Дупката“ и пита гражданите какво искат да има на нейно място

Една траяла близо три десетилетия сага в Бургас е на път да приключи наред , откакто завършиха правосъдните каузи за така наречен „ Дупка “ на площад „ Тройката “ в Бургас. Става дума за зарязан терен в сърцето на града , където през 80-те години е почнало строителство на Градски повсеместен магазин /ГУМ//. До ден сегашен парцелът е ограден с железни огради , а на територията му пораства бурна дива растителност. 

Във Фейсбук кметът Димитър Николов заяви, че Община Бургас към този момент е притежател на близо 10 декара и занапред ще се взема решение какво да се случи с апетитния парцел. 

„ Не имах вяра, че ще пристигна ден, в който ще разглася, че правосъдните каузи за по този начин наречения терен на ГУМ са завършили! Но това към този момент е реалност! Община Бургас към този момент е притежател на близо 10 дка в центъра на града ни. От тук нататък следва необятно публично допитване за бъдещите функционалности на терена. Ще отнеме, несъмнено, време те да се осъществят, само че значимото е, че към този момент имаме право на избор! “

За това ще се търси мнението на бургазлии , които могат да изпратят своите. През последните години болшинството от жителите на града нееднократно е заявявало, че теренът може да се употребява за парк , вместо да се застроява. 

Бургазлии оферират под земята паркинг под Борисовата градина вместо етажен при пазар „ Краснодар “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР