Една праскова се превърна в повод за много политически и

...
Една праскова се превърна в повод за много политически и
Коментари Харесай

Как една праскова накара цяла Италия с нетърпение да чака рекламния блок по телевизията

Една п раскова се трансформира в мотив за доста политически и публични полемики в Италия напоследък. Или по-точно едно рекламно видео, в което се появява една праскова.

Видеото е реклама на верига супермаркети и е дело на основаната в Ню Йорк рекламна организация " Смол ”, учредена от двама италианци на име Лука – Лука Лоренцини и Лука Панезе.
Въпреки че са кръстили компанията си с име, което в превод от британски значи " дребен ”, те желаят техните рекламни акции да имат огромно въздействие и отзив. И съумяват да го реализиран с клипа, рекламиращ хранителен магазин.

В него разведена майка с дребната си щерка пазари в магазин от веригата супермаркети. В даден миг момиченцето изчезва, а дамата изпада в суматоха и стартира да го търси из магазина. През това време детето е при щанда с плодовете и взима една праскова . Когато майката го открива там, тя му се скарва. После двете отиват на касата, заплащат покупките, включително и прасковата, която детето е взело, и си потеглят. На път за у дома детето седи умислено в колата, до момента в който майка му се пробва да поведе диалог с него. То гледа през прозореца с печален взор по какъв начин фамилии са излезли на разходка с децата си . В идната сцена детето си играе вкъщи с майка си и към този момент е не запомнило мимолетната горест. После на домофона се звъни и това е бащата, пристигнал да вземе щерка си за уикенда. Момиченцето слиза при него, а майката гледа със умислен взор зад пердето протичащото се на улицата. Когато детето сяда в колата, то подава на татко си прасковата , която е взело от магазина и му споделя: " Това ти го праща мама ”. Бащата взима плода с изненада, признава, че обича праскови, поглежда към прозореца на жилището и прибавя, че след това ще благодари на майката.

Рекламното видео завършва с този хлапашки опит на момиченцето да сдобри родителите си . Посланието на рекламата е: " Вашият магазин за хранителни артикули в никакъв случай не е просто магазин за хранителни артикули. Ето за какво в магазините на " Еселунга ” всеки получава най-хубавото, тъй като стоките не са просто артикули и всяка стока по своему е значима, даже една праскова ".
 

Още на първия ден след излъчването й , рекламата се трансформира в дискутирана тематика в Италия . А редица медии установяваха, че италианците чакат с неспокойствие рекламната пауза посред филмите и шоупрограмите, с цел да могат да изгледат рекламното видео, за което всички приказват.

Рекламата породи публични полемики първо за фамилиите и бедността, за демографската зима, за фамилиите, в които има проблеми и даже прояви на принуждение. Последваха и рецензии към рекламното видео, че то непосредствено стигматизира разграничените родители, предпочели личното си благополучие пред това на децата си .

Точно в този стадий от полемиките в тях се включиха и италиански политици и по този начин рекламата за супермаркета се трансформира в мотив за политически диспути сред десницата и левицат а, отбелязва изданието " Темпо ”. В обществените мрежи, в питейните заведения, във фитнес залите, в градския превоз не се дискутира нищо друго с изключение на историята на двамата родители и тяхното момиченце от рекламата, разяснява вестникът. Той напомня, че още на втория ден от излъчването на рекламното видео италианският министър председател Джорджа Мелони, която е дете на разграничени родители , написа в акаунта си във Facebook: " Чета, че тази реклама е породила разнородни полемики и рецензии. Намирам я за доста красива и затрогваща ”. 

Данните демонстрират, че 41,5 % от децата, родени в Италия през предходната година, са в фамилии, които не са обвързани с брак (163 317 деца). А от началото на хилядолетието броят на децата, родени от връзките на необвързани с брак родители, е повишен с 33 %.

Рекламата на " Еселунга ”, разказваща за живота на разведени родители и тяхното дете, повдигна и въпроса за домашното принуждение в Италия и дали фамилиите, в които има непрестанни кавги и напрежение и даже систематичен тормоз над дамите, би трябвало да не се разпадат, единствено с цел да останат децата с двамата си родители. Показателен в тази тенденция бе казусът с бременната в седмия месец Джулия Трамонтано, тровена месеци наред и най-после намушкана до гибел от годеника си, единствено тъй като той не желал да става татко и желал да стартира нов живот с друга жена. Близки на Джулия тогава споделиха, че тя е знаела за изневерите на колегата си, само че е предпочела да му даде втори късмет поради бебето, което очаквала. В Италия от началото на годината 36 дами бяха убити от  актуалните или някогашните сътрудници, напомня профилираният сайт  " Феминичидио Италия ”. Миналата година жертвите са били 56, добавя уеб сайтът и показва в детайли всеки един случай на такова ликвидиране.

И до момента в който прасковата на раздора продължава да бъде обсъждана, едно е несъмнено, сполучливата реклама усили известността на рекламната компания " Смол “ и направи едно дете известно . Това е дребната Азия от град Леняно, изпълнила ролята на дребната Емма -  момиченцето, опитващо се да сдобри родителите си в рекламното видео.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР