Една поучителна притча ще ви покаже от къде най-често идват

...
Една поучителна притча ще ви покаже от къде най-често идват
Коментари Харесай

Притчата за зодия Скорпион

Една поучителна алегория ще ви покаже от къде най-често идват огромните драми при представителите на зодия Скорпион. При тях основната дума е доверие, само че им е доста мъчно да се опират на това качество.

Скорпионът отблъсквал всички животни с киселия си темперамент и никой не желал да си играе с него. Непрекъснато бил самичък, до момента в който не срещнал един бръмбар, който се решил да му стане единствения му другар.

Двамата играели на разнообразни игри и станали близки. В другарството им всичко вървяло без спънки, до момента в който бръмбарът не срещнал муха и не се сприятелил и с нея.

Мухата по никакъв начин не харесвала скорпиона и непрестанно говорела на бръмбара какъв брой противен е той и по какъв начин трябвало да прекъсне другарството си с него.

Бръмбарът обаче отказвал да повярва на мухата и даже защитавал скорпиона, от който виждал единствено добрини. Веднъж обаче скорпионът чул по какъв начин мухата злослови по негов адрес и го налегнали подозрения, че ще изгуби единствения си другар.

Започнал да ревнува всякога когато бръмбарът си играе с мухата вместо с него, и от боязън, че един ден приятелят му ще го напусне, решил да реагира първи, като ужили бръмбара.

Така ревността на скорпиона и неговата безконечна подозрителност още веднъж го оставили най-самотното животно в гората.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР