Една посока, много възможности - актуални знания за дигиталната еволюция“

...
Една посока, много възможности - актуални знания за дигиталната еволюция“
Коментари Харесай

Плевенският Център за работа с деца ще реализира международен образователен проект

„ Една посока, доста благоприятни условия - настоящи познания за цифровата еволюция “ 2023-1-BG01-KA122-SCH-000132164, е озаглавен планът, по който ще работи Центърът за работа с деца – Плевен, утвърден по Програма „ Еразъм + ”, Ключова активност 1 „ Образователна подвижност на жители ”, бранш „ Училищно обучение ”.

Центърът за работа с деца интензивно работи в посока използване на новаторски способи в образователния развой. През последните месеци учебните заведения се приготвят за въвеждане на STEM планове и стратегии. С оглед развиването на осведомителните и информационни технологии и повишаване размера на наличната информация в Интернет поражда нуждата от владение на характерни познания и умения за работа със съществуващата софтуерна инфраструктура. Понятието цифрова подготвеност заема своето значимо място в проучванията в региона на цифровата просвета и цифровото разделяне на обществото. Чрез образование на педагогическия личен състав в сегашния план ще бъдат доразвити и надградени нужните познания и умения за работа с осведомителните технологии, ще се вкара организация на образователния развой, която да включва хибридно образование, ще бъде въведен моделът Обърната класна стая, ще се обогати креативният капацитет, навлизайки в STEM предизвикването, употребявайки просветителни игри в кинестетичната класна стая в областите – просвета, технология, инженерство и математика. Това ще усъвършенства доста образованието на децата/учениците по актуален метод. Днес цифровата подготвеност е част от основните компетентности и се смята за главен фактор за развиване на цифрова просвета и осведомително общество в международен мащаб.

Проектът планува реализиране на интернационална подвижност на педагогическия личен състав на ЦПЛР-ЦРД-Плевен за реализиране на по-високи равнища на качество и нововъведения при преподаването и възстановяване на чуждоезиковите умения на преподавателите.

Дейностите по плана включват присъединяване в структурирани обучителни курсове в два потока: първи поток - Тенерифе, Испания, с 6 участници и координатор, и втори поток - Прага, Чехия, с 3 участника и координатор.

Двете подвижности ще се осъществят в действително време, обезпечени от сътрудниците по плана в Тенерифе и Прага. Ще се осъществят действия по подготовка, организация, асортимент и действителното осъществяване на двете подвижности по в детайли написан времеви график. Дейностите по подвижностите са съобразени с правилата на Европейската харта за качество на подвижността.

Средствата за реализация на плана са в размер на 27 300 евро за интервал от 15 месеца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР