. Една популярна категория са платформите за електронна търговия с

...
. Една популярна категория са платформите за електронна търговия с
Коментари Харесай

E-commerce платформите с отворен код. Предимства и недостатъци

. Една известна категория са платформите за електронна търговия с отворен код.

Тези платформи дават на бизнеса гъвкава и адаптивна основа за създаване на техните онлайн магазини. Но макар своите преимущества, те крият и опасности, които ще обсъдим в публикацията.  Запознайте се с тях, с цел да вземете най-правилното решение за вашия бизнес.

Източник на изображението: freepik.com
Предимства на e-commerce платформите с отворен код
Тези платформи оферират необятен набор от преимущества, които ги вършат чест избор измежду бизнесите. Гъвкавостта и нововъведенията в платформите за електронна търговия са в действителност примамливи. Нека обърнем внимание на всички позитивни фактори.
Гъвкавост и персонализиране
Едно от основните преимущества на платформите за електронна търговия с отворен код е равнището на еластичност и персонализиране, което оферират. Бизнесът може да модифицира изходния код на платформата, с цел да приспособи своите онлайн магазини към съответни условия.

Това разрешава неповторимо брандиране, положително потребителско преживяване и консолидиране на персонализирани функционалности, давайки на бизнеса конкурентно преимущество.
Ефективност на разноските
Платформите за електронна търговия с отворен код постоянно са по-евтини и даже безвъзмездни. Въпреки това е значимо да вземете поради спомагателните разноски като хостинг, регистрация на домейн и разработка или персонализиране, в случай че е належащо.
Активна общественост за развиване
Този тип платформи процъфтяват с помощта на поддръжката на дейна общественост за разработки. Това значи корекции на неточности, постоянни актуализации и внедряване на нови функционалности. Колективните познания и принос на общността подсигуряват стабилността, сигурността и еволюцията на платформата във времето.
Разширени благоприятни условия за интеграция
E-commerce платформите с отворен код нормално оферират необятна гама от варианти за интеграция.
В тях можете да интегрирате: 
Това разрешава на бизнеса да сътвори холистична екосистема, съобразена с неговите характерни потребности.
Недостатъци на e-commerce платформите с отворен код
Въпреки плюсовете си, този тип платформи имат и своите минуси, които е добре да се вземат под внимание. По-долу ще обсъдим някои от тях.
Изискват се механически знания
Платформите с отворен код нормално изискват несъмнено равнище на механически знания и опит за конфигурация и поддръжка. Персонализирането и конфигурирането може да включва шифроване, което да бъде предизвикателство за консуматори без умения по програмиране. Възможни са по-високи разноски за разработка, в случай че би трябвало да наемете външни разработчици или консултанти.
Ограничена публична поддръжка
Този тип платформи нормално имат по-малък екип. Това може да докара до лимитирани варианти за поддръжка, като документи, обслужване на клиенти или бързи корекции на неточности. Може да се наложи да разчитате на конгреси на общността или запаси от трети страни за помощ. За страдание, те не постоянно са навременни или надеждни.
Рискове за сигурността
Тъй като до платформите с отворен код достъп имат необятен кръг от разработчици, съществува заплаха за сигурността на онлайн магазина ви. Докато за тях се работи старателно за премахване на проблемите, отговорността за отбраната на магазина остава ваша. Трябва постоянно да се вършат актуализации, с цел да се защищити уеб страницата от евентуални опасности.
Проблеми със съвместимостта и актуализациите
Въпреки гъвкавостта си, това от време на време може да докара до проблеми със съвместимостта. Интегрирането на разширения от трети страни може да не работи постоянно безпрепятствено, което води до функционални ограничавания.

Актуализирането на платформа също може да бъде комплициран развой, изключително в случай че сте създали доста персонализации.
При обновяването на версията могат да се появяват следните проблеми за разрешаване:
Често това лишава доста време и изисква механически опит, с цел да се обезпечи равномерен преход, без да се нарушава функционалността на вашия онлайн магазин.
Заключение
Докато платформите за електронна търговия с отворен код оферират редица преимущества, значимо е да не се подценяват и минусите. Те могат да повлияят отрицателно на бизнеса ви, както и на потребителското прекарване.

Добре е да се доверявате на компании, които са се потвърдили в създаването на подобен вид платформи. Поставете на везните вашите характерни потребности и благоприятни условия, с цел да вземете решение, което да е в сходство с вашия бизнес.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР