Една положителна проба за тази нощ, заразените у нас са

...
Една положителна проба за тази нощ, заразените у нас са
Коментари Харесай

Една положителна проба за тази нощ, заразените у нас са 243

Една позитивна проба за тази нощ, инфектираните у нас са 243. Новозаразеният пациент е от София. Не е контактно лице, а нов случай. Това съобщи военачалник - майор Венцислав Мутафчийски на постоянния брифинг във ВМА тази заран.

По мотив изтичащите ограничения, препоръчани от здравното министерство, шефът на щаба изясни, че ще изиска удължение на периода до 13 април. Той добави, че ще предложи да няма поименно изредени страни в листата за наложително слагане на карантина лица, а да съществува текст, който категорично да акцентира, че всички идващи в страната, подлежат на карантина. Независимо от къде идват.

Към момента има четирима пациенти, които са интубирани, разясни генералът. Един от тях е в сериозно положение и се намира в " Пирогов ". Във ВМА са на лекуване двама, които са в тежко, само че устойчиво положение.

В Габрово имаше двама зарзени, от които единият досега няма признаци. А в Плевен са установени 7 с вируса. От тях има пациенти, които са през цялото време на епидемията и към момента излъчват вируса лабораторно. Клиничната им картина е на излекувани пациенти, като не престават лекуването си, само че са здрави и преболедували. След негативни проби, ще бъдат изписани.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР