Една пета от катастрофите у нас са предизвикани от млади

...
Една пета от катастрофите у нас са предизвикани от млади
Коментари Харесай

Всяка пета катастрофа у нас е предизвикана от млади шофьори

Една пета от злополуките у нас са провокирани от млади водачи , които имат опит под две години. Това значи, че нещо куца в образованието. Над 96% от случаите на пътя са провокирани по виновност на водачите, настояват от сектора.

Красимир Георгиев от Асоциация за подготовка на автомобилистите в България съобщи пред Българска телеграфна агенция, че няма изгледи да се приближим към останалите страни в Европейски Съюз по брой жертви , които са доста по-малко от тези в България. 31 часа са незадоволителни за образование , уточни той и напомни, че има и школи, които оферират образование за по 250 лв. , което единствено по себе си говорело за качеството му.

До през днешния ден починалите у нас са 272 от началото на годината.

Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка уточни, че задачата на всеки курс е претендентът да вземе брошура . Не остава време за каране през нощта , в запушалка и на автомагистрала, уточни той. От АПИ желаеме карта с местата, на които има май-много катастрофи , с цел да може тъкмо там да минат част от часовете.

Владимир Андонов от Пътна полиция, съобщи, че Министерство на вътрешните работи поддържа увеличението на часовете по кормуване по време на образованието и добави, че в първите една-две години след вземането на книжката, водачите не престават на практика да се учат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР