Една партия се е регистрирала днес за участие на изборите

...
Една партия се е регистрирала днес за участие на изборите
Коментари Харесай

ЦИК: Една партия вече се е регистрирала за изборите на 9 юни

Една партия се е записала през днешния ден за присъединяване на изборите на 9 юни, това е Българско Национално обединяване. Това заяви на брифинг Росица Матева - представител на Централната изборателна комисия.
Прочетете още
" Организацията стартира от момента, в който излиза наяве че ни чакат два типа избори. ЦИК прави всичко допустимо да приема своите решения в точния момент преди периодите по хронограмата, тъй че всички да бъдат осведомени със своите права и отговорности. Ние намираме медиите за наш натурален сътрудник. Вчера ЦИК организира първа среща с Министерски съвет. Главчев ни увери, че ЦИК има цялостното подпомагане за организацията на вота. Уточнихме въпроси за отговорностите на министрите, които са избрани за разнообразни действия ", изясни пред Българска национална телевизия Камелия Нейкова - ръководител на ЦИК.

" В тези избори имат право да гласоподават тези, които имат навършени 18 години, имат уседналост 3 месеца преди изборния ден да имат непрекъснат или сегашен адрес т.е. към 9 март. За Екологичен потенциал могат да гласоподават и тези членове на Европейски Съюз, които имат непрекъснато престояване в България. Ще могат да гласоподават в страната и във всички страни членки на Европейски Съюз и в страни отвън Европейски Съюз в дипломатически и консулски представителства. Извън Европейски Съюз ще гласоподават единствено на народен парламент. В събота и неделя бяха направени консултациите за РИК. Ще бъдат назначени 31 РИК. Постигнато е единодушие за 7 РИК. За останалите ЦИК ще реши по какъв начин да ги назначи ", сподели Росица Матева - представител на ЦИК.

" От печатницата на Българска народна банка разбрахме, че има спомагателна машина за хартията за машините с шпула един инч. При два избора - на гърба на бюлетините полиграфическата отбрана ще е друг цвят. Министър Гвоздейков е избран за координатор ", добави Митева.

ЦИК се срещна с Министерския съвет през вчерашния ден и министър председателят Главчев увери, че имаме цялостното подпомагане на служебния кабинет, сподели Камелия Нейкова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР