Една от загадките, свързани с фалшивия профил на Александър Николов

...
Една от загадките, свързани с фалшивия профил на Александър Николов
Коментари Харесай

Кой е мъжът на снимките, използвани от "Александър Николов"

Една от загадките, свързани с подправения профил на " Александър Николов " беше чии са фотосите, които той употребява във " Facebook ", с цел да поддържа построявания имидж, че пътува доста по света.

По всяка възможност те са на Алекс Мартинез - чиновник на " Еър Франс " от години. Неговата профилна фотография, която " Дневник " ревизира в мрежата за професионални контакти " Линкдин " съответствува с облика на фотосите, употребявани от " Николов ".

Тази вечер " 24 часа " заяви, че французинът Александър Мартинез е на фотосите, което си личало от неговия профил във " Facebook " - фотосите му били обществени, само че съгласно изданието, откакто схванал за измамата - той лимитирал достъпа до тях.

" Дневник " не откри профил на Мартинез във " Facebook " - допустимо е да го е изтрил.

Според професионалната му визитка в " Линкдин ", той е приключил " Информатика " в Лион, само че от 16 години работи на разнообразни позиции в системата на " Еър франс ".

 Скрийншот от профила в
© Профил на Мартинез в "Линкдин "

Скрийншот от профила в " Линкдин "

Това изяснява и част от фрагментите, качени в профила на " Николов " - например по какъв начин при започване на тази година е участвал на рекламно събитие на показване на аероплан " Боинг 787 " на компанията в Париж.

" Николов " употребява десетки фотоси на " Мартинез " през четирите години, в които е деен във " Facebook " - очевидно от разнообразни интервали и на най-разнообразни места. Но до този миг макар разнообразни опити за различаване по фотоси - първоизточникът им не беше открит.

В петък полицията задържа Спас Василев, за който се допуска, че стои зад " Александър Николов ". От ГДБОП споделиха, че работят като за обвинено лице, само че към момента нямат задоволително доказателства за връзката с подправения профил, а тъжби против него не престават да постъпват. Василев е прочут с измами със самолетни билети и разследван още през 2011г., против него има четири досъдебни производства в четири града, едно спряно, през 2013г. е разгласен за национално търсене, само че беше арестуван в София една през днешния ден, откакто от няколко дни тематиката за " Николов " и измамите му онлайн стана водеща в медиите.

Днес проверяващите не разясниха употребяваните фотоси и индивида на тях. Привечер те първо качиха известие, че профилът на " Николов " е конфискуван, поради закононарушения, а след това той изчезна от " Facebook ".

Не е ясно допустимо ли е двамата да са се познавали от престоя на Василев във Франция - той е учил в Ница и е работил на летището там.

Кой е Спас Василев - четете тук.
За схемата на " Александър Николов " - тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Измамата "Александър Николов " (12)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР