Една от всеки четири пратки от онлайн покупки в Германия

...
Една от всеки четири пратки от онлайн покупки в Германия
Коментари Харесай

Страната, която е европейски шампион по най-много върнати онлайн покупки


Една от всеки четири колета от онлайн покупки в Германия е била върната през предходната година. Оценката е за 530 милиона върнати колета с 1,3 милиарда продукта. Връщането на артикули е част от отбраната на потребителите. От друга страна тази политика нови високи разноски за продавачите, както и огромен въглероден отпечатък, написа ecommerce news.

Европейски първенец по връщане на пратки

" Германия е европейския първенец по връщане на колета ", споделят икономисти от University of Bamberg. Те интервюират 411 мениджъри на европейски търговци на дребно с онлайн оборот от към 60 милиона евро. Освен това те правят оценка и данни от асоциации за електронна търговия, поръчки по пощата, експресна доставка и сходни услуги.

Връщането на артикули е елементарно

През 2021 година общите поръчки на германците на онлайн артикули са на стойност 99 милиарда евро. От 1,3 милиарда продукта, които са върнати, 91% са облекла или обувки. Според проучването единствено един на всеки 10 немски онлайн магазина начислява такси за връщане. Това е доста по-ниска сума, в сравнение с в останалата част на Европа, където всеки втори магазин взима такса. Това е една от аргументите да се връщат толкоз доста поръчки.

Големият интервал, в който продуктите могат да бъдат върнати, е другата причина, заради германците се възползва от връщането.

Рециклиране на върнати артикули

Средните разноски за превоз и обработка на връщане на пратка са 6,95 евро. Германските онлайн търговци имат политика за преработване на върнати артикули. Делът на изхвърлените артикули в Германия е по-нисък, в сравнение с в останалата част на Европа, което прави разноските за връщане по-ниски, в сравнение с при конкуренцията. Това води до конкурентно преимущество за електронната търговия в Германия.

Въглероден отпечатък

Докато доставчиците  често се пробват да сведат до най-малко своя въглероден отпечатък, немската промишленост за електронна търговия поставя не поставя толкоз старания, с цел да понижи екологичния отпечатък. По-малко от 5% декларират, че тяхната компания следи  въглеродния си отпечатък, съгласно изследването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР