Една от водещите компании за търговия с криптовалути в света

...
Една от водещите компании за търговия с криптовалути в света
Коментари Харесай

NEXO заличава следи, англоезичният профил на компания изчезна от Wikipedia

Една от водещите компании за търговия с криптовалути в света – българската NEXO, стартира да заличава следите си във виртуалното пространство. Броени часове след разкритията, че криптобанката е осъществявала прехвърляния на виртуални валути, заобикаляйки интернационалните наказания против Русия, както и че през платформите на компанията са правени преводи към терористични организации, профилът на NEXO на британски език в Wikipedia бе премахнат. 

Потребители и редактори на онлайн-енциклопедията разясняват, че сходно деяние е казус, тъй като правилата на работа на Wikipedia изключват корпоративна интервенция в свободната платформа за шерване на информация. В редица мнения в обществените мрежи се показва, че сходно деяние би могло да се направи само против колосална сума като точния размер никой не би могъл да пресметна. Едно от обясненията за изгубването на англоезичната страница на NEXO в Wikipedia може да е желанието на българските притежатели на криптобанката да предотвратят разпространение на информацията за незаконната им активност на британски език в интернет. Още повече, че страницата на NEXO на британски език в Wikipedia е изтрита в 16.06 часа българско време. По същото време течеше конференцията на управляващите у нас, където бяха разкрити незаконните им схеми. Вероятно самите притежателите на NEXO са слушали и гледали изказванията на следователите. В същото време страницата на NEXO в Wikipedia, която е на български език, към момента е налична.  

Световни организации и изключително тези, които са профилирани във финансови вести като Ройтерс, Файненшъл таймс, Блумбърг, в четвъртък и петък оповестиха детайлности за разкритията на управляващите в България, които претърсиха офисите на NEXO у нас, от които оперативно компанията е работила. Това докара до незабавна реакция на консуматори на услугите на NEXO като съгласно разнообразни изявления в първото денонощие след разкритията на управляващите в България, тегленията от криптобанката възлизат на 158 млн. $. 

По данни на счетоводната компания Armanino, която прави дневна оценка на активите на NEXO, поради следствията против криптобанката в Съединени американски щати тя е изгубила половината от вложителите си. Акцията у нас може в допълнение да катализира отрицателните процеси за криптотърговците. Всъщност какво е действителното положение на NEXO не е доста ясно, защото Armanino оценява активите на база подадени от самата криптобанка данни, т.е. не се прави типичен външен одит. Отделно, NEXO работят с Armanino, която се оказа, че обслужва банкрутиралата в края на 2022 година криптоборса FTX.

Именно с опит да се избави репутацията на NEXO в англоезичния свят мнозина си изясняват заличаването на британската страница на криптокомпанията в Wikipedia. Това надали ще има обаче нужния резултат, защото учредената от българи компания е обект на инспекции от американските управляващи, а, както стана известно и тази седмица, акцията в София е била координирана с английски следователи, което демонстрира, че е доста евентуално скоро да има дейности спрямо NEXO и във Англия. [**sorce_name**]

 
 Nexo
 
 Nexo
 

 
 Nexo
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР