Една от варненските футболни школи - Марев Старс, навърши пет

...
Една от варненските футболни школи - Марев Старс, навърши пет
Коментари Харесай

Семейство Мареви учи деца на футбол вече 5 г.

Една от варненските футболни школи - Марев Старс, навърши пет години от основаването си. Това стана в петък (4 януари). За въпросния интервал през залата са минали стотици деца на вързаст от 5 до 12 години. Някои от тях продължиха по-късно в Черно море. Основно с малчуганите се занимава Благовест Марев, а татко му - легендата на Черно море Тодор Марев, постоянно му оказва помощ. Със препоръки, методики и видеа от разнообразни тренировки се включва и по-големият от братята Мареви - Бойчо, който играе футзал в Малта.

" Много сме удовлетворени като цяло. Всичко си върви по проект - напредваме с мудни крачки. От тази година за първи път имаме и тим в състезание на БФС по футбол 7 за родени през 2008 година Там се показват доста добре децата. Има огромен интерес от всяко дете. Идват с готовност на тренировки. Водим занимания по друго време, най-често са три пъти седмично ", сподели за " Народно дело " Благовест.


Той разкри и кои са днешните идоли на дребните футболисти. " Харесват им известните, мощните на деня - тези, които са най-актуални все още. От непознатите това са Роналдо, Меси, Мбапе, Дибала. От българските футболисти харесват Тошко Неделев, Стивън Петков, Кирил Десподов и други ", разкри Марев-младши.
По думите му, най-важното в работата с малчуганите е възпитанието. " Целта е детето да се научи да е независимо, да може да взема решение единствено обстановките в тренировката и в играта. Това по-нататък ще му помогне да взема решение обстановките в живота “, сподели още младият треньор.
Наред с хубавите неща, Боги разкри и един от главните проблеми. " Липсват бази. Това е огромен проблем освен за школите във Варна, а и като цяло за футбола в България. Не можем да бъдем конкурентни даже на балканските страни като Румъния, Хърватска и останалите ", изясни той.


Преди години Бойчо и Благовест играха в хърватското състезание по футзал и сега доста от нещата, които се пробват да приложат във Варна, са заимствани точно от някогашната югославска република. " Според мен е по-важно да черпим хрумвания и информация от балкански тимове. Защото даже да гледаш Барса и Реал, мъчно ще станеш като тях. По-добре е да прилагаме неща, които са по-близки до нас даже като нрав “, сподели още той.

 

Благовест изпраща мощна година с Варна сити във футзала



Благовест Марев е част от тима по футзал Варна сити. Създаден единствено преди година и половина, отборът съумя да стане първенец на България за сезон 2017/2018 и записа мощно показване в Шампионската лига в Полша. Там българите биха представителя на Люксембург, направиха еднакъв с уелсците и изгубиха мъчно от абсолютния любимец от Полша. Боги призна, че всички са ги похвалили съществено за представянето им там и били съществено учудени, че статутът на варненския отбор е аматьорски, а не професионален.
Марев е играещ управител в клуба дружно с различен дълготраен играч по футзал - Бойко Косев-Бобеца, който окачи футболните обувки и към този момент се изявява единствено със препоръки край тъчлинията. В състава има още трима дългогодишни състезатели по футзал - Димитър Петев, Даниел Димов и Даниел Несторов. След шампионската купа пък двама играчи на Варна сити минаха в задгранични клубове.
През този сезон в държавното състезание тимът има три победи, едно тъждество и нито една загуба. " Стремим се да си гоним задачите и да се забавляваме, практикувайки този атрактивен спорт. За страдание няма нови фрагменти във футзала. А в чужбина в доста от страните има детско-юношески школи, от които се зареждат първите тимове. Трябва и тук да стартира да  се работи в тази тенденция ", разяснява Марев.
В държавното играят общо 10 тима, които, съгласно регламента, ще се срещнат по два пъти между тях. В конкуренцията са още два варненски, един русенски и шест отбора от София. 


Съвсем скоро пък във Варна предстоят квалификации на националния тим на България по футзал. Съперници на нашия отбор ще са Холандия, Черна гора и Естония. Мачовете ще бъдат в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта. " Пожелаваам триумф и шанс на всички, които са извикани, и ще очаквам с интерес да видя тима на Холандия в България. Очакват се доста хубави мачове и хората, които се интересуват от тази красива игра, ще останат удовлетворени. Призовавам повече фенове да участват в залата и да поддържат тима ", сподели Благовест.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР