Една от управляващите партии – ВМРО, поиска от главния прокурор

...
Една от управляващите партии – ВМРО, поиска от главния прокурор
Коментари Харесай

ВМРО поиска от Цацаров да прекрати дейността на Българския хелзинкски комитет

Една от ръководещите партии – Вътрешна македонска революционна организация, изиска от основния прокурор Сотир Цацаров да приключи активността на Българския хелзинкски комитет (БХК) " поради неприемлива интервенция в правосъдната система на България ". Повод за настояването им стана предварителното освобождение от пандиза на Джок Полфрийман, оповестиха от пресцентъра на политическата мощ.

Сигналът до Цацаров е импортиран от заместник-председателя на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и депутата от партията Александър Сиди. Според тях " БХК по директен и индиректен метод оказва напън върху българските магистрати и прави противоконституционна, незаконна, неморална и намерено антибългарска активност ". Двамата настояват, че в Закона за юридическите лица с нестопанска цел е планувана опция да бъде прекъсната регистрацията на организации като Българския хелзинкски комитет.

Според Вътрешна македонска революционна организация " най-скандалната активност " на БХК е обвързвана " не със отбрана на правата на онеправданите, а с организирането на семинари за съдии, прокурори и следователи, част от които по-късно вземат решение орисите на потвърдени нарушители като Полфрийман ". От партията напомнят, че организацията номинира австралийския жител за премията " Човек на годината ". Джамбазки и Сиди загатват и за близки връзки сред БХК и арбитър Калин Калпакчиев, който е ръководител на тричленния състав, постановил да бъде предварително освободен Полфрийман, наказан за убийството на Андрей Монов през 2007 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР