Една от участничките в конкурса за красота каза, че за

...
Една от участничките в конкурса за красота каза, че за
Коментари Харесай

20 хитри трика, които екранните диви от миналия век правеха в името на красотата

Една от участничките в състезанието за хубост сподели, че с цел да се научи да се усмихва на сцената, тя намазва зъбите си с вазелин. Поради това не беше доста прелестно да затвори устата си и усмивката не слезе от лицето й.

Иконите на стила на 20-ти век демонстрираха не по-малко досетливост, пробвайки се да запазят и усилят хубостта си. Но някои от триковете им са малко шокиращи.

Твиги използваше 3 комплекта изкуствени мигли

Като дете Туиги имаше кукла с големи горни и долни мигли. И тя измисли своя емблематичен облик, като просто копира необичайния си тип.

Джоан Крауфорд дъвка

За да резервира кожата на лактите си мека и млада, тя я намазваше с лимонен сок.

За да направи бялото на очите си снежнобяло, тя сложи върху клепачите си тампони, навлажнени с борна киселина.

И с цел да поддържа красива линия на челюстта и стегната кожа, тя дъвчеше дъвки в огромни количества.

Бриджит Бардо намокри кичурите със слюнка

Къдриците на Бриджит Бардо бяха също толкоз красиви, колкото и плътните й устни и зашеметяващата й фигура. Както се оказа, с цел да могат кичурите да оформят красиво лицето й, тя прибягна до проницателен, въпреки и ненапълно неприветлив трик: използваше слюнка, когато се навиваше.

Жаклин Кенеди спеше върху копринени калъфки за възглавници

– За да резервира косата си блестяща и красива, Жаклин Кенеди употребява няколко трика едновременно.

– А краищата на косата си мажеше с масло, най-често лавандулово, с цел да ги защищити от изсушаване.

– Жаклин имаше още една загадка, която можем да вземем под внимание: тя не направи фрапантен грим, само че в това време избра нюанса на червилото, който идеално пасваше на роклята й.

Люсил Бол обръсна веждите си

Тънките като игла вежди са били известни през 20-те и 30-те години на предишния век. Много дами ги оскубаха или даже ги обръснаха.

А холивудските актриси от 30-те години рисуваха неестествено повдигната дъга с молив, с цел да придадат повече драматизъм на изображението на екрана.

Рита Морено се бореше с пъпки с твърда четка

Тя сама измисли по какъв начин да се отърве от мазната кожа и обривите. Ежедневно с груба четка тя ексфолира горния пласт на кожата и в следствие се оправя с казуса си. И по този начин, че основата да лежи на тъничък пласт и да е невидима, смесете я с вода.

Мей Уест употребява бебешко олио

Вместо овлажнител спорната актриса и драматург Мей Уест използваше кокосово масло, а също по този начин обичаше да маже кожата си с нормално бебешко олио.

Марлене Дитрих прибегна до лифтинг

За да скрие бръчките на челото си, тя издърпа кожата и я фиксира с мазилка, скривайки я под перука или под косата си.

И откакто остаря още повече, тя откри метод да отстрани увисналата кожа на брадичката си. В това й оказа помощ тънка златна верижка, опъната под него и закопчана зад ушите.

Мерилин Монро не обичаше да мие косата си

Признатата кино звезда имаше доста секрети, с цел да усили хубостта си.

– За да резервира шикозната си русокоска допустимо най-дълго и в това време да не изгори косата си с пероксид, Мерилин Монро се опита да мие косата си допустимо минимум.

– Ефектът на буйни, само че в това време естествени мигли, нейният гримьор Алън Снайдер реализира по следния метод: той сряза изкуствените мигли на половина и ги залепи единствено към върховете на естествените мигли.

– Красавицата има и ранен първообраз на типичния за това време сутиен пуш ап с конична форма.

– И с цел да наподобява гърдите й ефектно в рокли с разголени плещи, Монро правеше извършения всеки ден.

– Шанел № 5, самата Монро, лягайки си, постави сутиен, неправилно вярвайки, че това ще предотврати увисването на гърдите. Въпреки че би било по-добре да спите без него.

Коя от тайните на тези известни дами бихте тествали сами? Разкажете ни за артикули, които ви оказват помощ да изглеждате по-красиви или по-млади.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР