Една от целите на сънуването е да се облекчат емоционалните

...
Една от целите на сънуването е да се облекчат емоционалните
Коментари Харесай

Разкриха как сънищата влияят на спомените ни!

Една от задачите на сънуването е да се облекчат прочувствените мемоари, сочи проучване. Докато сънуваме, което се случва през 20% от съня, химичните процеси в мозъка, свързани със напрежението, понижават. Това ни разрешава да обработваме прочувствени мемоари с по-малко боязън и паника, написа obekti.bg, базирайки се на PsyBlog.

Участниците в проучването, които са гледали поредност прочувствени облици, се чувствали по-малко разтърсени при наново гледане, откакто са се наспали. Хората, които са гледали същите облици първо сутринта, и след това вечерта, без да са спали в това време, показали по-силна прочувствена реакция.

Мозъчните сканирания демонстрират и по-ниска прочувствена реактивност в амигдалата на хората, които са се наспали.

Сънищата са свързани с неврохимична реакция, която ни осигурява  „ терапия за една нощ, успокоителен еликсир, който обира острите ръбове от емоциалните прекарвания на предния ден. “  – споделя доктор Матю Уокър, ръководителят на проучването, написа Блиц.

Уокър изяснява, че изследването  е въодушевено от един непряк резултат на лекарство за кръвно налягане . То намалявало нивото на норепинефрин в мозъка.

„ Знаем, че по време на REM сън в мозъка внезапно спада нивото на норепинефрин – химично вещество, обвързвано със напрежението. – изяснява Уокър. – Така прочувствените прекарвания се преработват в тази неврохимично безвредна среда, разсънваме се на идващия ден и прочувствената мощ на тези прекарвания е смекчена. “ Те не ни нараняват толкоз, усещаме, че можем да се оправим. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР