Една от целите на санкционния списък и обявяването на санкциите

...
Една от целите на санкционния списък и обявяването на санкциите
Коментари Харесай

Димо Гяуров: За да играеш в полза на руския интерес, достатъчно е да си любител на валутни авоари и корумпиран

" Една от задачите на санкционния лист и оповестяването на глобите е поощряване на енергийната диверсификация от страна на България и приближаването ѝ към европейските полезности. С други думи, оценката е, че нито сме се диверсифицирали задоволително, нито сме прегърнали европейските полезности задоволително, и имаме потребност от сходни дейности ", дефинира гостът.

Корупцията води до голям брой и на пръв взор непредвидени последствия като пренебрегването на държавния и стратегически интерес на България, добави Гяуров пред Bloomberg TV Bulgaria.

" Не е безусловно да си русофил, с цел да играеш в интерес на съветския интерес, задоволително е да си фен на валутни активи и подкупен ", сподели още той.

Сред новите глобени са някогашният министър на енергетиката в държавните управления на Българска социалистическа партия Румен Овчаров и някогашните шефове на АЕЦ " Козлодуй " Александър Христов Николов и Иван Генов.

При визитата си в София дипломат Джеймс О`Брайън, началник на Службата за съгласуваност на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати, ясно съобщи, че Съединени американски щати чакат действителни ограничения за битка с корупцията и правосъдна промяна от идващия парламент, подсети Гяуров и добави, че неприлагането на законите в България доста постоянно е не тъй като няма предпочитание, а поради съществуването на " калинки ", които не знаят по какъв начин да ги ползват и не могат.

" Естествено, доста постоянно контролните органи просто не работят, тъй като целят да услужат; съответни инспекции се правят не с цел да се реализира успеваемост и позитивен резултат, а с цел да се регистрира активност. Виждал съм случаи да бъде дадена индулгенция на проверяваното лице и то повече да не бъде проверявано по тематиката ".

Липсата на публично налични детайлности по договорите на " Булгаргаз " с " Газпром " затруднява построяването на ясна картина за събитията към спирането на съветските доставки на газ за България, а и изобилното приказване по тематиката надали е в интерес на България, сподели Гяуров.

" Служебният министър на енергетиката (Росен Христов) прекалено много приказва, което не е уместно на човек, виновен за бъдещето на тези връзки и на възможната алтернатива те да завършат с арбитраж. При арбитраж практиката е да се употребяват изказвания на формалните лица на съответната страна и когато някой непрекъснато приказва против ползите на страната, неговите думи ще бъдат използвани. Волно или не, този човек работи против интереса на България... Не ми се желае да си мисля, че е толкоз малоумен, само че бих намерил връзка със санкционния лист и визитата на дипломат Джеймс О`Брайън, който дава отговор за глобите на Съединени американски щати ".

Кремъл разчита на натрупването на отмалялост в европейските общества от войната и е предстоящо от ден на ден да се чуват гласове против помощта за Украйна, които европейските политици може да вземат поради бъдещи избори. Евроатлантическото единение няма да се разбие, само че обособените сътрудници имат друго виждане за развоя на обстановката.

" Не виждам спокойно и дипломатическо привършване на войната в обозримо бъдеще, минимум до края на 2024 година И двете страни не желаят да седнат на масата за договаряния - те ще пожелаят да създадат това, когато се убедят, че нищо повече не е допустимо да бъде реализирано с военни средства. От тази позиция възлиза огромният въпрос за Съединени американски щати и Европейски Съюз дали не дават напразни обещания на украинската страна ".

България " изрично " не може да бъде отклонена от евроеинтеграцията, а подписки като настояването за референдум за еврото са " избирателен трик ", правени от хора, които сами не имат вяра в тях, сподели Гяуров.

 

" Проблемът е какъв сътрудник е България - посредством подобен вид говорене против европейската и атлантическата концепция затвърждаваме разбирането у нашите сътрудници, че ние сме халтав и обезсърчителен сътрудник ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР