Една от сделките, привлякла най-голямо внимание на световните пазари през

...
Една от сделките, привлякла най-голямо внимание на световните пазари през
Коментари Харесай

Ново начало за Modis и AKKA Technologies

Една от покупко-продажбите, привлякла най-голямо внимание на международните пазари през 2021 година, бе обвързвана с разширението на Adecco Group и придобиването на компанията AKKA Technologies - добре познато име в областта на инженерните технологии. Година по-късно международният водач в HR услугите към този момент реализира желанията си да слее бизнеса ѝ с този на Modis, един от най-големите играчи на пазара на високотехнологични услуги, и да образува нова компания, която да излезе отпред в така наречен Smart промишленост. Името на бъдещия бранд е Akkodis.
България - основна локация за развиването на бизнеса
Както и до момента, България ще продължава да бъде най-големият център за разработка и даване на услуги за организацията на световно равнище. Понастоящем екипът у нас се състои от близо 1200 чиновници, а проектите са броят им да се усили неколкократно в идващите три до пет години. Става въпрос най-вече за ИТ експерти, софтуерни инженери, Cloud архитекти, както и фрагменти с чуждоезиков профил.

За по-малко от 5 години след отделянето на бизнеса си от марката на " Adecco България " " Modis България " се трансформира в един от водещите бизнеси в страната, разработващи и предоставящи софтуерни решения, както и аутсорсинг на бизнес процеси (BPO). При оборот от близо 44 млн. лв. за 2018 година компанията се похвали с растеж до съвсем 110 млн. лв. доходи за 2021 година Междувременно организацията получи и редица самопризнания за динамичното си развиване и триумфите си на интернационалните пазари.
Брандът Akkodis и трансформацията на бизнеса
Новата организация към този момент се нарежда като водещ снабдител на софтуерни решения в 7 основни за бъдещето промишлености: автомобилостроене и превоз, енергетика и зелени технологии, телекомуникации и медии, опазване на здравето, банкиране и финансови услуги, произвеждане и логистика, авиация и галактически технологии.
Реклама
Експертизата на компанията и нейните над 50 хиляди софтуерни разработчици, инженери и консултанти по света ще създават и дават услуги, свързани с разбор на данни и изкуствен интелект, разработка на програмен продукт и приложения, облачни услуги и инфраструктури, киберсигурност и отбрана на данни, продуктов дизайн, Индустрия 4.0 и нововъзникващи технологии.

Екипът на Akkodis в България ще продължи да работи най-вече по планове, свързани с създаването на софтуерни приложения и автоматизации, Cloud технологии, цифрова промяна, когнитивни технологии, ИТ планове и други

" Без подозрение екипът ни в България е един от най-способните и ценени в границите на организацията на Akkodis. Вярвам, че пред нас ще се отворят още повече благоприятни условия да разтеглим наличието си и да притеглим още добре познати водещи компании като свои клиенти и сътрудници. За да отговорим на техните потребности, към този момент работим по вътрешни начинания, както и партньорства с просветителни институции за привличане и развиване на гении с ИТ и софтуерни профили ", споделя Филип Рувре, изпълнителен шеф на " Modis България ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР