Една от причините за демографската криза е, че хората не

...
Една от причините за демографската криза е, че хората не
Коментари Харесай

Синдикалист: Хората не правят деца, защото не се чувстват финансово стабилни

Една от аргументите за демографската рецесия е, че хората не се усещат финансово постоянни.  Друга е дефицитът тук-там в яслите и детските градини. Това коментира  Атанас Кацарчев, основен икономист на КТ „ Подкрепа “, пред Нова нюз.

„ Жизненият най-малко за един човек за тази година е към 1500 лева Говори се, че инфлацията понижава, само че това не е дефлация. Цените не престават да порастват от висока база, постепенно, само че несъмнено. Доходът съвсем не мърда и виталният стандарт отива надолу “, сподели Кацарчев. Той разясни, че ниската раждаемост значително се дефинира тъкмо от финансовите проблеми на хората.

Икономистът запита по какъв начин се оправят фамилиите, в които родителите получават по 500 или 900 лева заплата или единствено един от тях работи.

Кацарчев разяснява и тематиката с митингите на чиновниците в градския превоз. Той разясни, че сега се разисква дали ще има ефикасна стачка. Икономистът разясни, че настояванията са за по-голям растеж на заплатите и по-добри условия на живот.

Кацарчев сподели, че в случай че има „ импорт на служащи “ от други страни, това ще докара до неконкурентност на пазара на труда.

Икономистът разяснява и недоволството на медиците. Той подчертава на дефицита на медицински сестри и проблемите в образованието на здравните служащи. Кацарчев запита за какво е належащо да съществуват толкоз доста лечебни заведения. „ Няма никаква политика във връзка с опазването на здравето, която да има отношение и към демографията “, акцентира той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР