Една от причините датата за парламентарните избори да не са

...
Една от причините датата за парламентарните избори да не са
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: С датата Радев цели да има време за подготовката на честни избори

Една от аргументите датата за парламентарните избори да не са на 28 март е, че тогава се сменя часовото време и може да стане комплициране при отварянето на секциите. Това разгласи в предаването " Лице в лице “ по БТВ основният секретар на президента Димитър Стоянов.
Според него съществена цел на президента е да се обезпечи задоволително време за осъществяване и законодателната власт да си свършат добре работата, и да приготвят провеждането на едни почтени избори в изискванията на пандемия. Държавният глава подписа през вчерашния ден декрет, с който дефинира, че вотът ще се организира на 4 април. В началото на декември предходната година той сподели, че изборите ще са на първата допустима дата – 28 март.
 Президентският секретар Димитър Стоянов желае депутатът Лъчезар Иванов да му се извини Президентският секретар Димитър Стоянов желае депутатът Лъчезар Иванов да му се извини
В отворено писмо до Народното събрание основният секретар на президента Димитър Стоянов прикани народния представител Лъчезар Иванов да представ...
" Не това обаче е главното. Основната цел на президента е да се обезпечи задоволително време за изпълнителната и законодателната власт да си свършат задоволително добре работата и да приготвят провеждането на едни почтени избори в условия на пандемия “, посочи Стоянов.
Той подсети, че по време на консултациите с президента ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи, че за Народното събрание е задоволителна една седмица, с цел да вземат решения по нужните закони. На въпроса за какво вотът не беше плануван за май, когато ще е по-топло и прозорците на секциите ще са отворени, основният секретар на президента отговори: " Много е значимо да се знае, че това държавно управление ще остане безотговорно. На 26 март завършва активността на Народното събрание. Кой ще управлява държавното управление на господин Борисов. Абсурдно е това държавно управление да бъде оставено без надзор от Народното събрание, то и в този момент този надзор не е кой знае какъв, само че въпреки всичко “.
По думите му изпълнителната и законодателната власт имат задоволително време до 4 април да се оправят с проблемите, в случай че имат воля да го създадат. Според него те обаче показват сега ръководещите е, че не желаят да се оправят с поставените проблеми. Стоянов уточни като един от огромните проблеми фактът, че българите в чужбина няма да имат опция да гласоподават в изискванията на пандемия.
" Проспаха една година за подготовка на изборите в условия на пандемия… На консултациите беше установено, че нищо не е направено – нямаме здравен протокол, няма контракт за доставка на машините, няма методика за изпитване на машините. Създава се авансово съмнение по повод и на машинния избор, и на изборния развой “, разяснява още основният секретар на президента.
 От екипа на Борисов сами оцениха ръководството му в стопанската система, уточни основният секретар на президента От екипа на Борисов сами оцениха ръководството му в стопанската система, уточни основният секретар на президента
" Лъчезар Борисов, министър на стопанската система: Като макроикономист проследявам бюджетите за последните 20 години. Бюджетът за 2021 година е първи ра...
" На 17 януари 2020 година президентът провежда работна среща за смяна в Изборния кодекс, той разиска с държавни институции, с ГРАО, с Национален статистически институт, с партии, с Информационно обслужване, с всички промени в Изборния кодекс, с цел да се основат условия за почтени избори. За страдание на тази среща не пристигнаха нито ГЕРБ, нито Оперативна програма, нито изпълнителната власт. След това проспаха една година по подготовката на изборите в условия на пандемия ", означи Стоянов. " Какви бяха претекстовете им да се отвори Изборният кодекс август месец. Защо не вкараха измененията, които бяха коментирани още тогава ", попита Стоянов. " При сегашните съвещания беше установено, че нищо не е направено и нищо не е променено, няма здравен протокол, няма машини, няма контракт за доставка. Няма методика, по която да бъдат изпитвани тези машини ", сподели още Димитър Стоянов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР