Една от предполагаемите тактики на ЦРУ е обозначаването на изключително

...
Една от предполагаемите тактики на ЦРУ е обозначаването на изключително
Коментари Харесай

Наистина ли САЩ планират да деморализират СССР с кондоми?

Една от хипотетичните тактики на Централно разузнавателно управление на САЩ е обозначаването на извънредно огромните презервативи като „средни“, с цел да деморализират Съветския съюз.

Ето един неочакван факт за презервативите: твърди се, че Централно разузнавателно управление на САЩ е възнамерявало да ги употребява като психическо оръжие против Съветския съюз по време на Студената война.

Въпреки че психическата война е една от тактиките, употребявани от Централно разузнавателно управление на САЩ по време на Студената война, е мъчно да се каже дали широкоразпространената история за презервативите е вярна.
Размерът има значение
 Юрий Иванов /Sputnik

Историята, която се популяризира в интернет и в печата, е следната: в разгара на Студената война, битката сред Съединени американски щати и Съветския съюз, двете страни се съревновават за владичество във всички вероятни области, в това число военната, научната, спортната и така нататък

Очевидно плановиците в Централно разузнавателно управление на САЩ са обмисляли да прибавят мъжествеността към листата. Някъде надълбоко в коридорите на централата на Централно разузнавателно управление на САЩ в Лангли, Вирджиния, разузнавачите стигнали до концепцията да разпилян от въздуха хиляди извънредно огромни презерватива с надпис medium („среден“) по страните от Източния блок.

Идеята на дръзката интервенция била да се подкопае морала на хората, живеещи в Съюз на съветските социалистически републики, като се внуши, че мъжете от Западния блок анатомично превъзхождат комунистическите си врагове и като цяло са извънредно обилно надарени.  Колхоз

Колхоз „Россия“, Ставрополски крайЯков Рюмкин/Sputnik

Въпреки своята безсмислица, се счита, че този чудноват акт на психическа война е щял да унищожи комунистическите мъже и може би би предиздвикал комунистическите дами да се заинтересуват малко повече от преимуществата на живота зад Желязната завеса.

За страдание Централно разузнавателно управление на САЩ по този начин и не реализира „дръзката психическа диверсия“.
Тайно звено на Централно разузнавателно управление на САЩ
Не се знае сигурно дали тактиката на Централно разузнавателно управление на САЩ за презервативите е била краткотрайна смешка в американската разследваща общественост, или политика, която е била много премисляна, преди да бъде отхвърлена от наръчника на шпионите.  Юрий Абрамочкин/Sputnik

И въпреки всичко, в случай че смехотворно наивната тактика за подкопаване на Съюз на съветските социалистически републики благодарение на извънредно огромни презервативи в миналото е била съществено премисляна, то тя би трябвало да е пристигнала от тайната Служба за съгласуване на политиката.

Оглавявано от Франк Гардинър Уиснър (един от американските офицери, които оказват помощ за образуването на Централно разузнавателно управление на САЩ в първите години от съществуването му) Управление за съгласуваност на политиката е всъщност крило на Централно разузнавателно управление на САЩ, отговорно за планирането и провеждането на секрети интервенции при започване на 1950-те години.

Бюрото усъвършенства тайните си тактики, когато сполучливо подкопава Италианската комунистическа партия, подкрепяна от Съюз на съветските социалистически републики, по време на изборите в страната през 1948 година. Усилията и триумфът на Централно разузнавателно управление на САЩ в Италия подсигуряват оставането на основната европейска страна в Западния блок и в това време показват евентуалната възвращаемост, която тайните интервенции могат да обезпечат.

През по-късните години на Студената война Службата за съгласуване на политиката на Централно разузнавателно управление на САЩ способства доста за напъните на Съединени американски щати за битка с комунизма в разнообразни елементи на света, като подсигурява, че държавното управление на Съединени американски щати може да се откаже от всякаква отговорност за интервенциите, в случай че те бъдат разкрити.  Баковски цех за гумени произведения

Баковски цех за гумени изделияОлег Ласточкин/Sputnik

Съобщава се, че под командването на Уиснър Службата за съгласуване на политиките е обмисляла разнообразни много смешни тактики за психическа война, които включват стартиране с парашут на американски тоалетни такъми зад Желязната завеса, с цел да се показва тяхната наличност на Запад, и стартиране по въздуха на извънредно огромни презервативи, обозначени като „средни“, с цел да се деморализира руското население.
Съмнителна история
Понякога в интернет и в печата се споделя друга история, която звучи съмнително сходно на разказаната нагоре.  Баковски цех за гумени произведения

Баковски цех за гумени изделияОлег Ласточкин/Sputnik

Вероятно измислената история гласи, че Уинстън Чърчил е възнамерявал да направи сходна смешка на руснаците, американците или германците по време на Втората международна война. Няма обаче доказателства, че тази тактичност в миналото е била съществено премисляна от британците.

Според една от теориите историята е израснала от действителната военна процедура на пехотинците да пазят цевите на пушките с презервативи. Твърди се, че от време на време това се правело в борба, с цел да се предпазят оръжията от тиня, сняг, влага и парчета. Ако това е правилно, покриването на огромните дула е изисквало извънредно огромни презервативи – следователно сигурно са щели да се появят смешки.

създател: НИКОЛАЙ ШЕВЧЕНКО

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР